8. maj 2024

Teaterfestival på Fanø 24.-25. maj

SIFF – Scenekunstens Internationale FamilieFestival på Fanø – er et nyt initiativ fra TeaterBLIK, der har base på vadehavsøen og Gertrud Exner som stifter og leder af teatret, som i mange år har turneret hele Danmark tyndt med performance-forestillinger for de mindre aldersgrupper.

Men for et års tid siden blev aktiviteterne suppleret med en fast scene i Nordby og et udvidet hold med producent og skuespiller m.v. – og nu udmøntes det i en ny teaterfestival for hele familien, der afvikles for første gang 24.-25. maj med et todages program startende med et åbningsshow og derudover bestående af fire af TeaterBLIKs forestillinger for de mindste mennesker, suppleret med international vandreperformance, koncert, krea-workshops, legeboder m.v. Ideen er, at familien kan blive på festivalen hele dagen og splitte op og lave forskellige ting alt efter alder.

Gertrud Exner sætter gerne ord på baggrunden for at arrangere denne festival på Fanø: »Med en fast base og en toårig drift føles det naturligt at udvide teatrets aktiviteter med et lokalt bidrag, som kommer hele øens familier til gode. Vi håber, at vi med denne festival kan slå teaterBLIK fast som et lokalt kulturcenter for alle og håber, at vi med tiden også kan udvide programmet med flere internationale forestillinger, og at festivalen med tiden også vil tiltrække publikummer fra resten af landet,« siger hun

Gertrud fortæller også, at man i ugen op til festivalen kører et huskunstnerprojekt for 8. klasserne på Fanø Skole med gratis gæstespil for hele skolens børn.

Festivalens forestillinger og events:

Fredag 24 maj 16.00-18.30

– Åbningsshow – gratis adgang for alle

– Franske Les Clandestine: landskabs-performancen “VIA” (ikke egnet for kørestolsbrugere og dårligt gående)

Lørdag 25 maj kl. 09.30-17.30

– Fællessang med Les Clandestines
– Forestilling: “Aftryk“ (fra 0 år)
– Forestilling: “Øjeblik“ (fra 3 år)
– Forestilling: “God Tid” (fra 1,5)
– Forestilling “I Virkeligheden” (fra 3 år)

– Afslutningskoncert med Moussa Dillo (“Cirkeline og Coco rejser til Afrika”(

SIFF-festivalen afvikles på Vangled 32 i Nordby. Aktiviteterne fredag er gratis, men til lørdag skal man købe billet -til gengæld kan man se og lave alt det man vil, for henholdsvis 75 kr. for børn og 125 kr.  for voksne.

Se hele på programmet med tider og info på: https://teaterblik.dk

Se også artiklen om Teater Bliks planer med fast spillested mv. på Fanø: ’Teaterdrømme i Vadehavet’

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne