12. november 2023

Teater V modtog Danmarks Teaterforeningers pris som Årets Børne- og Ungdomsteater, som teatrets dynamiske leder, Pelle Koppel, tog mod. Foto: Søren K. Kløft

Hæder til Teater V

Danmarks Teaterforeningers seminar i Kolding er nu slut efter en hektisk weekend, hvor turneteatre præsenterede deres forestillinger og aftaler for millioner bliver indgået med teaterforeningerne. Men lørdag aften blev brugt til fest og priser. Teateravisen havde meddelere blandt deltagerne og kan præsentere prismodtagerne her:

Med portalens særlige fokus på teater for børn og unge starter vi med prisen for Årets Børne- og ngdomsteater, der blev tildelt Teater V, hvis turneforestillinger spænder bredt både repertoire- og aldersmæssigt, fra ’Dyrene i Hakkebakkeskoven’ over ’Til Ungdommen’ og til forestillinger for voksne og for plejehjem…

Teaterdirektør Pelle Koppel modtog prisen og kvitterede med i sin takketale at lufte sit dogme om, at gode forestillinger bør have et liv udover en enkelt sæson, hvad hans teater praktiserer meget aktivt med egne forestillinger, samarbejdsaftaler mv. (se artiklen ’Zangenbergs Teater flytter ind hos Teater V’).

Pelle Koppel kom også på scenen som prisgiver, idet han overrakte Kulturkongens Arrangørpris til Thisted Teaterkreds – den såkaldte modpris, hvor teaterproducenterne udpeger Årets Turneteaterarrangør blandt særligt servicemindede teaterforeninger og donerer en forestilling til modtageren. I år blev det Teatergrads kommende ’HOTspot – Danmark, der betegnes som crossover-produktion mellem teater, kunstudstilling, musik, journalistik og billedkunst.

Og så tilbage til Danmarks Teaterforenings egne priser, hvor Hædersprisen gik til svensk-fødte Marie Brolin-Tani, der siden 2013 har været kunstnerisk leder for Black Box Dance Company, nu   Holstebro Dansekompagni, der har sendt en lang række spændende og anmelderroste danseforestillinger på turne – for både unge og voksne. Senest har hun koreograferet succesforestillingen ‘Elsker dig for evigt’. Marie Brolin-Tani skabte i sin tid også skabte MBT Danseteater som et af de førende dansekompagnier i Danmark

Prisen for Årets Turneforestilling gik til ’Et tysk liv’ med Det Kgl. Teater. En teaterdokumentar med Kirsten Olesen i en stærk solopræstation som naziforbryderen Joseph Goebbels’ sekretær, Brunhilde Pomsel.

Prisen som Årets Turnekunstner blev tildelt Rolf Hansen, der siden 2014 har været fast tilknyttet Teatergrad som skuespiller og bl.a. har medvirket i turneforestillinger som ’Oh, Josephine’, ’Antigone 2030’ og ’Asta’.

Med Teateravisens tunnelsyn in mente skal det da også lige nævnes, at han bl.a. også har medvirket i ’Krig – i børnehøjde’ og som instruktør bl.a. har instrueret “Fællesskab – i børnehøjde” (2018) og senest den aktuelle ’De usynlige’, en interaktiv co-produktion med Røde Kors om børns ensomhed.

DT’s seminar blev afsluttet søndag formiddag med et foredrag om AI – altså kunstig intelligens, der jo vinder indpas på alle niveauer i samfundet og selvfølgelig også når/rammer kunsten.

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne