23. september 2014

Zwei Männer til Østrig

Randers EgnsTeaters forestilling '2 mænd' er blevet udvalgt som åbningsforestilling ved den store internationale ungdomsteaterfestival  Szene Bunte Wähne i Østrig, der afvikles fra 25. september til 4. oktober 2014 i østrigske Horn, knap en time nord for hovedstaden Wien.

Omdrejningspunkt for årets festival er havet, og således passer '2 mænd' – der som scenografisk og dramaturgisk omdrejningspunkt har to personer i en lille skibskahyt, glimrende ind.

'Festivalens omdrejningspunkt i år er havet. Dette skal ikke kun forstås som det bogstavelige hav med strand og bølger. Det går et spadestik dybere, idet årets tema ligeledes handler om det indre hav af følelser, vi mennesker bærer rundt på, og hvordan disse følelser kan komme til udtryk eller påvirkes igennem scenekunsten', fortæller festivalens presseansvarlige, Katharina Dufek, om valget af forestillingen, som man fik øje på i forbindelse med Aprilfestival 2014 i Holstebro tidligere på året.

'2 mænd' fik i øvrigt fire stjerner og pæne ord med på vejen i Kirsten Dahls anmeldelse her på portalen: 'Med klovnens sprog fører Kurt Bremerstent og Morten Bo Koch publikum gennem en rejse om ansvar og om det at give plads til hinanden. Forestillingens styrke er dens fysiske opfindsomhed og dens evne til på sørgmunter vis at skildre en forvandlingsproces – fra modstand til møde', lød det bl.a.

I forbindelse med gæstebuddet i Østrig er forestillingen blevet oversat til tysk og er blevet til 'Zwei Männer', mens Morten Bo Koch og Kurt Bremerstent har fået hjælp fra en tysk sprogcoach.

'2 mænd' (foto: Søren Pagter) havde premiere i 2012 og spiller også på turne i Danmark i indeværende sæson.

Mere om festivalen Szene Bunte Wähne på hjemmesiden: www.sbw.at

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne