29. juni 2021

Zeppelin lancerer dramalydfortællingspodcast

Som alle andre har Teatret Zeppelin også været ramt af nedlukningen, der bl.a. betød, at man måtte aflyse genopsætningen af forestillingen 'Mælkebøttereglementet' fra 2019, der skulle have spillet i januar og februar i år og som Gudrun Hagen i anmeldelsen her på portalen kaldte en 'smuk og gennemtænkt hyldest til fantasien' og sluttede af med, at 'de (fire børnehjemspiger, red.) har mit hjerte hver og en. ligesom stykket får det uforbeholdent'.

Men man havde et kunstnerisk hold på kontrakter og løn, og når man nu ikke kunne komme til at spille live for publikum, fandt man på at lave en podcast – et lyddrama i tre dele om de fire børnehjemspiger med forskellig baggrund, men et fælles savn om et 'rigtigt hjem'. Og hvor en tragisk hændelse sætter skub i muligheden for forandring.

Lyddramaet udgøres af forestillingens faktiske spillescener med en fortæller – Mie Brandt – ind over.

Men det er ikke ligetil at lave en podcast over en forestilling, og Teatret Zeppelins kunstneriske leder, Mie Brandt, fortæller, at man har været i langvarig dialog med Dansk Skuespillerforbund (DSF) omkring rettighedsproblematikken.  

Aftalen er blevet, at Zeppelin må sende lydfortællingen til skolerne, som er teatrets målgruppe, ligesom man må dele den med branchen og kollegaer og lægge den på Facebook og teatrets hjemmeside – men altså ikke på podcast-platforme m.v.

»DSF skulle også opfinde en løsning, da de ikke har erfaring med den form for format, dvs. en lydfortælling bygget på en allerede skabt teaterforestilling. Det eneste vi har lagt på i podcastversionen er fortællerstemmen, som var nødvendig for at forstå det, som lytteren i modsætning til tilskuerne ikke kan se på scenen,« lyder det fra Mie Brandt, der kalder projektet for spændende erfaring:

»Vi har lært noget nyt og synes selv, at det fungerer godt,« siger hun og understreger, at der ikke er er nogen betaling, dvs. økonomi, i udsende af lydfortællingen. Skolerne får den gratis sammen med det undervisningsmateriale, som Teatret Zeppelin har liggende til forestillingen på deres hjemmeside.

Direkte link til podcasten: https://soundcloud.com/user-10788525/sets/maelkebottereglementet-podcast/s-yADOnQSIUTO

Direkte link til trailer: https://www.youtube.com/watch?v=nkRBkSAFl8s&ab_channel=TeatretZeppelin

Læs mere: https://www.zeppelin.dk/

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne