2. november 2016

ZeBU og SAUM får international pris for børneopera

ZeBU og Musikteatret SAUM var nomineret til en Reumert for årets Børne-/Ungdomsforestilling i år med 'Min far og Vrede Mand', og forestillingen har fået gode ord fra såvel publikum som anmeldere – herunder Randi K. Pedersen, der i sin anmeldelse her på portalen roser de to teatre for en børneopera, der med nænsomt nærvær og illustrativ musik tager fat i et barsk emne.

Nu har forestillingen så modtaget en international pris i Larvik i Norge, hvor man 25. oktober fik prisen for bedste opera ved  YAMawards 2016 (The Young Audiences Music Awards 2016).

Ingeborg Fangel Mo, der er leder af Musikteatret SAUM og også spiller den ene af de to hovedroller i forestillingen  – sammen med Jens Søndergaard og dukkefører/-spiller Lene Hummelshøj – var til stede ved prisoverrækkelsen i Larvik og modtog den internationale pris.

Musikken er skrevet af den internationalt prisvindende komponist Steingrimur Rohloff, der i samarbejde med Reumert-vinderne Marc van der Velden (instruktion) og Jesper B. Karlsen (libretto) har ladet sig inspirere af børnebogen 'Vrede Mand' (Sinna Mann) af den norske forfatter Gro Dahle.

'Min far og Vrede Mand', der går i clinch med drengens fars voldsomme humørsvingninger, har de 7-årige og op som målgruppe og havde premiere kort tid før Aprilfestival 2016.

Forestillingen genopsættes og spiller  igen på ZeBU i perioden 28. februar -10. marts 2017 og turnerer herefter over hele landet.

Læs mere om forestillingen på www.zebu.nu/forestilling/min-far-og-vrede-mand/

Læs mere om ZeBU på: www.zebu.nu

Læs mere om Musikteatret SAUM: www.saum.dk

Læs mere om YAMawards: www.yamawards.org

(Billedet: Ingeborg Fangel Mo og Jens Søndergaard med barnet (dukken er lavet af Paul Arne Kring) i 'Min far og Vrede Mand', der nu er en internationalt prisbelønnet forestilling. Foto: Jens Hemmel)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne