1. juni 2020

Words Festival 2020 i live-version

Nu er det ganske vist! Efter ugers fundering over mulighederne for at gennemføre 8. udgave af fortællefestivalen Words i covid-19-krisens skygge har arrangørerne nu besluttet sig for at fastholde en live-udgave – omend i reduceret form.

Festivalen afvikles 12.-13. juni og er flyttet fra de vanlige spillesteder til Marienlyst Slot i udkanten af Helsingør, hvor man opstiller to store pavillontelte.

Programmet består af et åbningsshow fredag med de fortællere, der var nomineret og eller modtog Wordspriserne sidste år – og lørdag fra kl. 11-23 går det løs med 15 fortællere og 23 shows.

Festivalleder André Andersen, der som en række af festivalens øvrige fortællere også er kendt i børneteaterbranchen for en række refusionsgodkendte forestillinger, fortæller, at der kun bliver plads til en lille udvalgt skare tilskuere:  

»Det bliver den hyggeligste og mindste festival af sin slags. I år sælger vi nemlig ikke billetter, men medlemskaber til foreningen, og der bliver kun solgt i alt 100 medlemskaber, så flere bliver vi ikke. Disse medlemskaber giver gratis adgang til festivalens lørdagsprogram og mulighed for at købe billetter til åbningsshowet før alle andre,« lyder det fra André Andersen, der fortæller, at man arbejder på en løsning, så man også kan invitere interesserede uden billet – altså i år lig med medlemskab – med til noget af festivalprogrammet online.

»Det er jo underlige tider, så vi er meget strikse med, at vi ikke bliver flere på selve festivalen, men måske bliver det altså muligt at se med hjemmefra på nogen af de optrædende arrangementer. Desuden har corona-sårbare mulighed for at købe en 'afsprittet' fortæller hjem i dagligstuen i løbet af lørdagen – men udover disse arrangementer, så foregår alt altså i Marienlyst Slotshave.«

Her er teltene omdrejningspunktet og der bliver adgang til toiletter, en festivalcafe med køb af drikkevarer og en sandwich, og så håber arrangørerne på godt vejr – i fortællingernes tegn.

Tidligere Words-festivaler har haft en række refusionsberettigede teaterforestillinger i programmet, men i år er der kun en enkelt, nemlig Det Lille Turneteaters 'Odysseus', der har været på teatrets repertoire i omkring tre årtier.

»Det er vores 'main-event' ved denne festival – men blandt andre fortællere, der er kendt i børneteaterbranchen, kan jeg nævne Jesper La Cour, Det Fortællende Teater, med 'Narcissus og Ekko'; Pernille Stockfleth, Levende Fortællinger ('Kimonofortællinger'); Aske Ebbesen, Teater Sporenstregs ('Jeg vil lykkes!); Kasper Sørensen, Fortællekunsten ('Uhørte historier'); Hans Laurens, Gi' En Historie ('Morgenfortælling') og mig selv, André Andersen SOLO, med 'Den slumrende kæmpe',« fortæller arrangør Andersen, der også nævner navnkundige Vigga Bro blandt deltagerne.

På Words-festivalens hjemmeside – https://www.wordsfestival.dk – kan man se mere om fortællerne, programmet, billet-/medlemskabskøb m.v.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne