16. august 2019

Waves Festival 25.-31. august

Den store biennale Waves Festival er klar til at fylde Vordingborg med internationale forestillinger, workshops og faglige arrangementer fra 25.-31. august.

Det er som altid det lokale egnsteater Cantabile2, der står bag festivalen, der har været afholdt i Vordingborg siden 1991 – den første fandt sted i København i 1987.

Waves Festival har til formål at præsentere ny, original og eksperimenterende scenekunst i allehånde genrer. 

Der bydes bl.a. på dans, nycirkus, komik og en lange række site specific-forestillinger (flere med publikumsinddragelse) med internationale kunstnere fra Belgien, Sydkorea, Schweiz,  Frankrig Italien, Spanien, Canada, Chile, Litauen, Norge – mens Cantabile2 ('The Time Being') og  Asterions Hus ('Romeo&Julie!') står for de danske indslag.

Af festivalens 19 forestillinger er 15 med gratis adgang, og de kan opleves i allehånde steder i byrummet (bl.a. Stentorvet, Ruinterrænet, Slotstorvet, Valdalsparken og Algade), mens blot fire kræver entrebillet – herunder åbningsforestillingen på Vordingborg Teater søndag; belgiske Peeping Tom med danseforestillingen 'Kind'.

Fælles for de fleste af forestillingerne er, at de kan forstås uanset sprog og nationalitet. Der er i programmet sat aldersgrænser på de enkelte events, men langt de fleste er for alle.

Som del af Waves Festival indgår et særskilt program for skoler: Skvulp! sender i år fem forestillinger/ 21 opførelser ud til gymnastiksale og skolegårde i Vordingborg og to nabokommuner.

Desuden har festivalen udover selve scenekunsten særprogrammet  WAVES XTRA, der står fir dialog, workshops for fagfolk og netværks- og videndelings-arrangementer for teaterprofessionelle, virksomheder, organisationer, studerende og forskere. Organiseret i tæt samarbejde mellem Den Danske Scenekunstskole – Efter- og videreuddannelse, Udviklingsplatformen for Scenekunst.

* Waves Festival 2019 byder på følgende forestillinger (her med alder og adgang nævnt):

– Kind: Peeping Tom (BE) 16+/billet

– The Time Being 2.0: Cantabile 2 (KD) 16+/billet

– Bodies in the Dark: Elephants Laugh (KOR) 16+/billet

– Hallo: Martin Zimmermann (CH) 12+/billet

– Hétre: Libertivore (FR) Alle /gratis

– Phasmes: Libertivore (FR) Alle/gratis

– Damoclès: Cirque Inextremiste (FR) Alle/gratis

– Arrived: Schvarzstein & Sirvyte (ES/LT) Alle/gratis

– Time to Loop: Dou Kaos (IT/GT) Alle/gratis

– La Cuisinière: Tout En Vrac (FR) Alle/gratis (PAS)

– Bains Publics; 3615 Dakota (CH) 7+/gratis

– Íle O: Barolosolo (FR) 5+/gratis

– Fisura: Murmuyo (CHL) 8+/gratis

– L'Envers: Ici'Bas (CAN/CH) Alle/gratis

– #MoneyForFree: John Fisherman (NO) Alle/gratis

– The Charming Jay: Jisoo Park (KOR) Alle/gratis

– Romeo&Julie!: Asterions Hus (DK) 10+/gratis (PAS)

– Water Performance: Elephants Laugh (KOR) Alle/gratis

– Mù – Cinematique des Fluides:Transe Express (FR) Alle/gratis

* Se mere om alle aktiviteterne, inkl. spillesteder og -tider, billetinfo m.v. på festivalens hjemmeside: www.wavesfestival.dk   

(Billedet: Åbningsforestilling på Waves Festival 2019 er 'Kind' med  det belgiske dansekompagni Peeping Tom. Foto: Oleg Degtiarov)  

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne