14. august 2015

Waves Festival 22.-29. august

Den stort anlagte Waves Festival 2015er klar til at indtage Vordingborg og omegn fra 22.-29. august med et program, der består af 19 internationale og tre danske kompagnier, workshops, seminarer m.v.  

Med en masse gadeteater og tilsvarende scenekunst i det offentlige rum er der også lagt op til gratis adgang for publikum i alle aldre til mange af forestillingerne. Blandt dem er  Paolo Nanis 'Jekyll on Ice' (se anmeldelse) og Dansk Rakkerpaks 'Psycho' (se anmeldelse) og 'Den gode, den onde og den ufatteligt grimme' (se anmeldelse).

Den biennale festival, der har eksisteret siden 1987 og har egnsteatret Cantabile 2 som stifter og arrangør og tovholder for et stort netværk af frivillige, vægter i høj grad det internationale aspekt og ideen om at være et forum for eksperimenterende scenekunst,

hvor kunstnere fra hele verden kan samles for at vise, hvad der sker indenfor teater, performance, dans og visuel kunst i dag.

Gennem årene har arrangøren, egnsteatret Cantabile 2, forsøgt at vise det helt brede udsnit af moderne performancekunst ved at tilrettelægge Waves-festivalerne ud fra forskellige temaer. I år er temaet 'Inside Out', hvilket betyder at 'festivalen vender teatret, de vante omgivelser og aktører på vrangen og skaber fornyede konstellationer', som der står en pressemeddelelse, hvor festivalleder og kurator Nullo Facchini eksemplificerer:

'I verdensberømte Peeping Toms åbningsforestilling optræder deres tryllebindende dansere sammen med 10 ældre (70 år og opefter) vordingborgensere. I Kabinet K’s afslutning på Vordingborg Teater optræder danserne til gengæld sammen med børn i alderen 7 til 13 år. I Ontroerend Goeds 'A Game of You' er man på én gang tilskuer og hovedperson, mens PVI Collective og Ljud Group iscenesætter gaderne i byen henholdsvis som en voksenlegeplads og som en gigantisk kunstudstilling'.

Som det fremgår, bliver både byrummet og tilskuere udsat for lidt af hvert.

Der er dog også med projekt 'Skvulp!' sørget for en lang række aktiviteter direkte for børn og unge, som rækker både før, under og efter Waves-festivalen: Det består bl.a. af 26 workshops i fem forskellige (nabo)kommuner, hvor de internationale kunstnere besøger lokale skoler – ligesom der også spilles 19 skoleforestillinger i alt, hvor fire kunstnere spiller deres forestillinger.

Med i 'Skvulp' indgår også Familiedage i Stege (22. august) og Vordingborg (23. august, hvor der spilles henholdsvis to og seks forestillinger for hele familien…

Se program med forestillings- og arrangementsomtaler, spilletider og steder m.v. på festivalens hjemmeside:  www.wavesfestival.dk/program-2015/

Udover det kunstneriske program byder Waves på et seminarprogram henvendt til professionelle i scenekunstmiljøet, hvor man vil mødes og diskutere de udfordringer, der er for henholdsvis store festivaler i små byer, for landets egnsteatre og teatre der arbejder med den såkaldte Human Specific-form.

Den årlige Egnsteaterkonference bliver således en del af festivalen – og i den aktuelle anledning med hovedfokus på internationalt perspektiv og kulturel udveksling.  

(Billedet: Spanske Cia La Tal fumler sig helt bevidst gennem deres showagtige forestilling 'The Incredible Box', som rammer Algade i Vordingborg under dette års Waves-festival. PR-foto)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne