16. august 2021

WAVES Festival 22.-28. august

Waves Festival i Vordingborg kan i år fejre 30 års jubilæum, og 2021-udgaven fra 22.-28. august byder på et program med teater-, performance-, nycirkus- og dansekompagnier fra Europa, der til sammen præsenterer over 20 forestillinger, som 'udfordrer de genredefinitioner, vi kender i dansk scenekunst og kan inspirere både tilskuere og udøvende kunstnere til at opdage endnu bredere spektre af, hvad scenekunsten kan', som festivalen præsenterer sit program.

Det er det lokale egnsteater Cantabile 2, der står som arrangør af Waves, som præsenterer flere end 50 forestillinger i løbet af en uge. Alle forestillingerne foregår i centrum af Vordingborg med gåafstand mellem de forskellige spillesteder.

Søndag den 22. august åbner festivalen officielt på Vordingborg Teater med forestillingen 'I Remember Heaven is far away the Earth as well' af det franske Compagnie 111. Her har nstruktør Aurélien Bory i samarbejde med instruktøren Mladen Materic skabt en ny personlig fortolkning af en tidligere forestilling, hvor den oprindelige scenografi bruges på nye måder som medspiller til de tavse performere på scenen. 

Udover flotte og billetkrævende udendørsprogram inkluderer festivalens udendørsprogram over 30 gratis forestillinger, hvoraf flere er velegnede for børn. Der bydes på akrobatik, komik, musik, ekspressiv dans og fysisk teater, og fælles for mange af de gæstende kompagnier er, at de inddrager publikum, som bl.a. inviteres med på sansevækkende vandringer i naturen.

Den 28. august, efter mørkets frembrud, afsluttes festivalen på Slotstorvet med den spektakulære forestilling 'The Tree of Life' af det franske kompagni Planete Vapeur. Med flot lyssætning, livemusik, dansere og akrobater på jorden og i luften.

WAVES XTRA er festivalens særlige program for branchefolk og teaterprofessionelle. Det starter mandag den 23. august og har arrangementer alle dage til og med lørdag den 28. august, hvor der tilbydes temadage, workshops med de internationale kunstnere, der optræder på festivalen, og andre netværks- og videndelings-arrangementer. 

Desuden vil der være en række 'Tæt på'-arrangementer, hvor instruktøren fra dagens indendørs forestilling fortæller om sit liv og sin drivkraft som kunstner. Disse er åbne for alle og har fri entré.

Der er også et særligt program for skolebørnene, kaldet SKVULP!, der bringer omkring 20 af WAVES Festivals børnevenlige forestillinger ud på skoler i Vordingborg, Faxe og Lolland kommuner, så børnene i eget miljø kan opleve international scenekunst. 

Forestillingerne:

I Remember Heaven is far away…. – Compagnie 111 (FR)

– Ami-go – Murmuyo (ES)

– Das ist der Gipfel! – This Maag (D)

– Magiske Jekyll – Paolo Nani Teater (DK)  

– Fly me to the Moon – Leandre (ES)

– Pop Up Civilization – Effetto Larsen (IT) 

– Alter – Kamchàtcha (ES) 

– Kontrol – Compagnie Krak (BE)

– Boate – Cirque Rouages (FR)

– Premier Secours – Odile Pinson (FR)

– Sweet Home on Wheels – Studium Studium Actoris & Adrian Schvarzstein (ES/NO)

– Fractales – Libertivore (FR)

– Hêtre – Libertivore (FR)

– Whose Hair Dares – Osadia (ES)

– Experience – Teatro Actores Alidos (IT)  

– Work – Claudio Stellato (IT/BE)

– Kalabazi – Tita8lou (CH)

– Meeting Point – Ertza (ES)

– Optraken – Le Galactik Ensemble (FR)

– Bells and Spells – Bells and Spells (FR)

– The Tree of Life – Compagnie Planète Vapeur (FR)

Se program om forestillingerne, spillested og tider, billetinfo m.v. på https://www.wavesfestival.dk

(Billedet: Illustrative smagsprøver (øv.tv og uret rundt) fra Waves 2021: 'I Remember Heaven is far away'; 'Fly me to the Moon'; 'Work'; 'Meeting Point' og 'Experience'. Fotos: Aglae Bory; Waves-logo; Alejandro Ardilla; Pierre Rigo; Yolanda Giron og Gianfranco Angel)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne