29. april 2023

Vil du skrive dramatik for børn og unge?

Dramatiker Væksthus (DV), der fungerer som talentudviklingsprojekt for alle med lyst til at skrive for det professionelle børne- og ungdomsteater, søger nu nye aspiranter til det kommende hold, DV 2023-25.

Det kan være hvis man skriver eller har interesse for teater, film, tv, netserier, spil, podcast eller anden fiktion, der henvender sig til børn og unge.

Formålet med Dramatiker Væksthus er således at give personer med interesse for at skrive fiktion til børn og unge mulighed for at udvikle deres talent, stifte bekendtskab med branchen og danne et netværk, der kan støtte dem i deres fremtidige karriere inden for området. 

Det kommende DV-hold 23-25 bliver nummer 14 siden starten i 1997, og rigtig mange tidligere deltagere er både aktive dramatikere og udøvende kunstnere inden for børne- og ungdomsteatret. Således også Jesper B. Karlsen, der er nuværende kunstnerisk leder af talentudviklingsprojektet

Det koster ikke noget at deltage i DV. Men evt. logi og transport i forbindelse med samlingerne i København betales af deltagerne selv. Udgifter til samlingerne udenfor København planlægges finansieret i samarbejde med de enkelte kommuner og Statens Kunstfond. 

Ansøgningsfrist er 1. juli 2023. Ansøgere skal være fyldt 20 år (der er ingen øvre aldersgrænse); kunne skrive på dansk; have internetadgang og mailadresse og kunne deltage i alle projektforløbets samlinger og workshops.

Ansøgningsforløbet består af en indledende prøve indeholdende motiveret ansøgning, oplistning af erfaringer, en nedskrevet scene med dialog og regi mv. Går man videre til 2. runde, venter en optagelsesprøve 2. og 3. september på Teater ZeBU med nye opgaver samt interviews med projektledelse og DV-bestyrelse.

Læs mere om ansøgning og Dramatiker Væksthus på https://dvhus.dk/ansogning/

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne