20. april 2010

Vestvolden fejrer 25 år som egnsteater

Det hele startede faktisk som Hvidovre Børneteater i 1980 – for så under navnet Vestvolden at blive egnsteater for Hvidovre, Rødovre og Brøndby kommuner i 1984, inden man fra 1989 blev egnsteater alene i Hvidovre.

Og det er denne status som Vestegnens driftige egnsteater gennem et kvart århundrede, der nu skal fejres. Det sker lørdag den 24. april med åbent hus og reception fra kl. 13-15. Forinden er der mulighed for en gratis teateroplevelse, idet Vestvolden spiller ’Martha’ fra kl. 12 for alle de gæster, der kan proppes ind til forestillingen. Det kræver dog, at man reserverer adgangskort.

Og det vil en hel del lokale givet gøre, for Vestvolden er en særdeles aktiv og kendt aktør i det lokale kulturliv, hvor det udover de mange forestillinger gennem årene også er blevet til flere store egnsspil, dramaundervisning, workshops, kulturcafe, teaterklub og en lang række andre samarbejdsprojekter i Hvidovre.

Teatrets nye slogan er: ’Vi skaber oplevelser, der binder generationer sammen’ – for selvom teatret primært laver forestillinger for børn og unge, er det med et vågent øje for familieforestillingerne på teatrets egen scene i Hvidovre.

De fleste af teatrets forestillinger er også på turne, og to af dem har netop været en tur forbi den store Festival 2010 i Esbjerg.

Teaterleder gennem de seneste ni år har været Nanni Theill, der kan løfte sløret for endnu et egnsspil – denne gang i form af en forstads-musical, ’Tanker i natten’, der skal opføres til november og allerede 8. maj har audition alle interesserede.

Men først skal 25-års-jubilæet som Hvidovres egnsteater altså fejres på lørdag. Udover festivitas bliver det også markeret med en nydesignet hjemmeside, ligesom teatret fremover også vil producere præsentations-dvd’er over turneforestillingerne til brug for teaterforeninger, skoler, biblioteker m.fl.

Se mere om jubilæumsdag og teatret på www.teater-vestvolden.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne