10. december 2009

Verdenskongres med royal bevågenhed

Verdensorganisationen for børneteater, International ASSITEJ’s 17. verdenskongres i København og Malmø i maj 2011 har formået at få kronprinsesse Mary til at være protektor for begivenheden, hvor delegerede fra ASSITEJ’s netværk af nationale organisationer og enkeltpersoner fra over 80 lande ventes at møde frem.

Michael Ramløse, der er Chairman of the Executive Board, fortæller, at Marys involvering er en såkaldt midlertidig protektion, fordi den er tidsbestemt og ophører, når kongressen er færdig.

Ramløse er ikke ubekendt med kronprinsessen, der også kastede glans over den anden internationale Caravane-festival tilbage i 2005, hvor hun deltog i festivalens åbning. Og han mener, at hun simpelthen bare har en generel interesse for børn og børns kulturelle muligheder.

Og forberedelserne til verdenskongressen i 2011 fortsætter i øvrigt ufortrødent. P.t. har over 100 udenlandske teatre meldt deres interesse i at spille på kongressens festivaldel, ligesom der er kommet mange gode forslag til workshops, seminarer, readings osv. som der bliver arbejdet videre med.
ASSITEJ’s newsletters om kongressen er også på skinner. Anden udgave er netop udsendt – og det på engelsk, spansk, fransk, russisk og japansk. Det er første gang i organisationens historie, at et newsletter om kongressen kommer ud på så mange sprog.

Også på det nationale plan er der gang i forberedelserne. Således afholdes der et inspirations-seminar for danske og svenske teaterfolk i Malmø og København 14. februar næste år, hvor bl.a. den dansk-svenske teaterfestival i tilknytning til kongressen er på dagsordenen.

Læs også artiklen ‘På vej mod verdenskongressen’
. Mere om ASSITEJ 2011 og tilmelding til newsletters på www.assitej2011.info

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne