19. oktober 2016

‘Vejen hjem’ tager verden rundt

'Vejen hjem' går ikke just i lige retning mod Aarhus, men tager turen via Amager, Vanløse og Kalundborg for slet ikke at tale om Kyoto og New York – i hvert når det gælder den nærmere fremtid for animationsteaterforestillingen i regi af danske Teater Refleksion og irske Branar Téatar.

Således starter 'Vejen hjem' en verdensturne med deltagelse på Amager Børneteaterfestival 20. oktober og Vanløses ditto dagen efter, inden turen går forbi Gimle Kulturhus i Kalundborg 22. oktober.

Men så venter Fjernøsten på den anmelderroste forestilling – se portalens anmeldelse – der skal deltage på den japanske festival Kyoto Experiment 2016, som afvikles fra 22. oktober til 13. november og præsenterer international scenekunst.

Og det må 'Vejen hjem' absolut siges at være. Ikke alene er det en succesrig samproduktion mellem et dansk og irsk teater, men selve forestillingen er i sin stil 'et helt universelt sprog af krop og gestik', som Refleksions teaterleder Bjarne Sandborg udtrykker det i en pressemeddelelse om turneen.

Men det stopper ikke i Japan, for til foråret skal 'Vejen hjem' en tur til USA, hvor man skal spille på New Victory Theater fra 4.-26. marts 2017 og siden i maj og juni turnerer i hele seks amerikanske delstater: San Antonio, Texa s- Fayetteville, Arkansas – Pittsburgh, Pennsylvania – Somerville, New Jersey – St. Paul, Minnesota og Red Bank, New Jersey.

De  destinationer kan så føjes til turneerne i Irland, Norge, Sverige, Østrig, Polen, Frankrig og England.

Sidstnævnte sted spillede den en uge i Southbank Centre i London i forbindelse med den officielle fejring af Oliver Jeffers ti års jubilæum som børnebogsforfatter og illustrator – for det er Jeffers' billedbog 'The Way Back Home', som forestillingen bygger på.

Vejen hjem' føjer sig til den række af succesrige forestillinger med international approach, som Teater Refleksion har produceret og som har ført til lange turneer. Teatret har selv opgjort rejseaktiviteten til mellem 70-100 forestillinger på fremmed jord.

Og her har ikke mindst 'Farvel hr. Muffin' (samproduktion med De Røde Heste) og 'Himmelsange' (samproduktion med My Teater) været særdeles levedygtige produktioner rent internationalt.

Mere om teatret på www.refleksion.dk

(Billedet: 'Vejen hjem' skal ud på mange rejser i den kommende tid. Foto: Anita Murphy)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne