13. februar 2016

Urban dans for og med unge i vinterferien

Steen Koerner excellerer i hiphop-koreograferede familieforestillinger – oftest assisteret af tekstforfatter Clemens Telling – og det har han bl.a. fået en Reumertpris og kulturkanonisering ud af for 'Nøddeknækkeren' (se anmeldelse), ligesom han for nogle år siden bl.a. stod for iscenesættelsen af en meget anderledes breakdance-juleforestilling på Holbæk Teater, 'Julemanden og den farlige forbryder' (se anmeldelse) og et par år tidligere en hiphoppet udgave af 'Cykelmyggen Egon' (se anmeldelse), der spillede godt og længe både på Holbæk Teater og Østre Gasværk.

Nu kan man så opleve en rå danseforestilling, 'Gadens Hårdeste Hævn', hvor Koerner og Telling atter står for henholdsvis instruktion/koreografi og tekster – og hvor de medvirkende er 11 urbane dansere fra Københavns hiphop-miljø og elever fra Næstved Ungdomsskole, der også står som samarbejdspartner.

Familieforestillingen med de unge talenter unddrager sig (ligesom Eventyrteatret) en anmeldelse her på portalen, men skal bestemt lige omtales som et godt tilbud i skolernes vinterferie, hvor den spiller i Dansehallerne i København 16.­18. februar og Ny Ridehus i Næstved 19.­21. februar.

’Gadens Hårdeste Hævn’ er et moderne musikalsk drama om og i et multikulturelt miljø, hvor dansen krydres med musik af Nico DeFrost og RA:SKL, tekster af Clemens Telling og scenografi af graffitimalerne CMP ONE og SWET.  

I forbindelse med forestillingen afholdes der fem gratis workshops i skolernes vinterferie, hvor deltagerne får et lynkursus i dans og motorik, hvor underviserne er de unge dansere fra forestillingen.

Workshopdatoer er:

Dansehallerne i København, FoyérScene 16.-18. februar kl. 11:30 – 13:00

Ny Ridehus, Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved 20.-21. februar kl. 14:00-15:30

Tilmelding (min. 12 år) efter først-til-mølle-princippet  til louise@steenkoernerstudio.com

Se mere om forestilling, spilletider m.v. på www.dansehallerne.dk og www.gkkultur.dk

(De 11 talentfulde streetdansere i sneen, inden det går løs på scenen i ’Gadens Hårdeste Hævn’. Foto: Steen Koerner Studio)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne