22. januar 2014

Uppercut har fået ny kunstnerisk leder

Uppercut Danseteater har fået mange roser for dobbeltforestillingen 'I am' og 'Differences' såvel i flere dagblade som her på portalen, hvor Henrik Lyding i sin anmeldelse flottede sig med fem stjerner.

Det glæder givet det produktive danseteater og måske ikke mindst Uppercuts nye kunstneriske leder, Louise Seloy (foto: Henrik Sørensen), der tiltrådte midt i november 2013 og som en af sine første opgaver havde tjansen som forestillingsleder på dobbeltforestillingen, der havde premiere 16. januar.

Det er da en god start, men faktisk var det allerede med danseteatrets stifter og kunstneriske leder Cher Geurtzes ansættelse som kunstnerisk leder af Dansekapellet tilbage i januar 2012, at det blev aftalt, at Louise Seloy skulle overtage stafetten.

Familiære forhold – bl.a. med to helt små børn – betød dog, at overdragelsen blev udskudt, mens Cher Geurtze blot fortsatte i spidsen for det kompagni, som hun har nået at lede i over 30 år.

Men som Lone Nyhuus skriver i et lille portræt på teatrets hjemmeside, så har Louise Seloy brugt de sidste par måneder til stille og at sætte sig ind i de mange aspekter af teatrets hverdag – og Uppercut Danseteater som sådan er hende da heller ikke fremmed, idet hun har været tilknyttet på forskellig vis siden 2004, hvor hun bl.a. har optrådt i forestillingerne 'Flip Flap' (2009), 'Univers' (2008), 'City of Angels' (2007), 'Twist' (2005) og 'Champions' (2005) og selv skabt koreografierne til 'City of Angels' og 'PrimeTime' (2010). Alle forestillinger er i øvrigt anmeldt her på portalen eller i papiravisudgaven.

Den nu 
37-årige Louise Seloy er uddannet danser med Bachelor i Performing Arts fra The Northern School of Contemporary Dance i England i 1999, hvor hun har speciale i koreografi. Siden tog hun til USA for i Boston for at arbejde som underviser og koreograf på en camp for underbemidlede unge.

Her blev interessen for at arbejde med/for børn og unge skabt, og udover selve danse- og koreografi-karrieren underviser hun fortsat i moderne dans og koreografi for bl.a. Dans i Nordvest. Væksthuset, Juniorkompagniet og Dansekonsulenterne. 

Da Uppercut Danseteater har fast tilholdssted til i Dansekapellet, vil Louise Seloy fortsat have mulighed for at trække på Cher Geurtzes støtte og erfaringer.

Uppercut Danseteater er i øvrigt tilmeldt den kommende Aprilfestival 2014 i Holstebro med hele fire forestillinger, herunder 'I am'.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne