10. november 2013

UNIMA-pris til Ulla Dengsøe

Ulla Dengsøe, kunstnerisk leder af Festival of Wonder – også kaldet Silkeborg Dukketeaterfestival  – kunne søndag eftermiddag efter en række teatermættede dage konstatere, at også 2013-udgaven af den stort anlagte internationale festival blev en succes.

Ulla Dengsøe (foto) og hendes medarbejdere og de mange frivillige har stor ære af festivalen, og det blev også helt konkret demonstreret, da hun lørdag aften i forbindelse med et taiwansk festaftenarrangement, fik overrakt UNIMA Danmarks årlige pris.

UNIMA Danmark er det danske led i den internationale organisation for animationsteater, og det var foreningens formand, Hans Hartvich-Madsen, der motiverede prisen ved bl.a. at fremhæve Ulla Dengsøes store og ambitiøse arbejde med at udvikle Festival of Wonder til at være stedet, hvor de store internationale animationsteaterforestillinger og de mange internationale dukketeatermennesker mødes hvertandet år.

Med hæderen fulgte en smukt udskåret træfigur af Knud Brodersen, der selv overrakte kunstværket til Ulla Dengsøe.

Læs også interviewartiklen med Ulla Dengsøe, 'De døde tings meget levende klub'

Sidste år gik UNIMA Danmarks pris i øvrigt til den mangeårige, men nu forhenværende leder af Marionetteatret i Kongens Have, Birte Norst.

 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne