24. januar 2015

Unge søges til radiodrama om længsel

Professionel scenekunst for børn og unge er de senere år blevet mere og mere grænseoverskridende – med publikumsinddragende brug af unge i selve forestillingen enten som deciderede medspillere eller som spil-igangsættere ved scenekanten m.v.

Også brug af børn og unge i researchfasen til forestillinger – i form af interviews, skriftlige oplæg eller deltagelse i workshops m.m. – er en voksende ingrediens i teatrenes forsøg på at skabe så 'kropsnære' forestillinger som muligt.

Og nu kan unge i alderen 13-25 år være med til at skabe materiale til og præge et radiodrama, som egnsteatret Carte Blanche fra Viborg laver sammen med Det Kgl. Teaters Testpiloter.

Teaterpiloterne er et et-årigt udviklingsforløb for kreative iværksættere og teatermagere mellem 15 og 22 år, hvor 23 ildsjæle får mulighed for at udvikle scenekunstneriske projekter og involverende aktiviteter for andre unge, og få undervisning i projektledelse og kreative processer (se mere på www.facebook.com/teaterpiloterne)

Udfordringen for de udvalgte unge omkring radiodramaet er to hele dages workshop 13. og 14. februar 2015 på Carte Blanche, hvor der udover aldersgrænserne ikke stilles krav til erfaring eller uddannelsesniveau.

Workshoppens fokus er at skabe materiale til et radiodrama om udlængsel, inspireret af Anton Tjekhovs berømte klassiker, 'Tre Søstre'.

Workshoppen bliver ledet af de to teaterpiloter Nadezhda Klimenko og Josefine Aavild Rahn og den australske instruktør og performancekunstner Sarah John fra Carte Blanche.


På workshoppen introduceres metoder til at udvikle personligt materiale med udgangspunkt i den enkelte som menneske, som det hedder i en pressemeddelelse.

Man kan tilmelde sig workshoppen og projekt radiodrama ved at skrive en mail med navn, adresse, alder og telefonnummer til mail@cblanche.dk – hvorefter mere information følger.

Har man spørgsmål omkring projektet, kan man kontakte teaterpiloten Josefine Aavild Rahn på tlf. 2323 9385 eller mail: Josefinerahn@live.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne