19. oktober 2021

Unge nordiske stemmer

I en ny forestilling af ZeBU, Bergen Borgerscene og freelance-kunstnere fra Grønland mødes unge i grænselandet mellem virkelighed og fiktion, hvor de tager temperaturen på familien i en nordisk kontekst. 

Sådan lyder det om ungdomsforestillingen ’Familien Norden’, der får premiere på ZeBU 23. oktober i forbindelse med Amager Teaterfestival og er lavet i kølvandet på ZeBU’s projekt FUT (Festival For Ungdomsteater), der både har været visning af ungdomsteater og en undersøgelse af teatrets relevans for de unge (se note).

I ’Familien Norden’ er seks unge fra Norge, Grønland og Danmark inviteret på scenen for at udfordre hinanden på, hvordan historien om familien skal fortælles. Gennem tre måneder har de unge og et kunstnerisk team sammensat på tværs af de tre lande undersøgt, om de herskende ideer om familien passer til virkeligheden anno 2021.

Fra Nuuk til Bergen er der blevet talt om, hvorvidt familien som begreb er i opbrud og trænger til en udvidelse. De tre landes historier er på mange måder knyttet sammen, men hvad binder den enkelte familie sammen og splitter den ad?  

Som led i den interkulturelle proces er der også tre ligestillede instruktører fra hvert sit land – Anemarie Ottosen (Grønland), Nanna Bøndergaard Butters (Danmark) og Vibeke Havre (Norge) – tilknyttet forestillingen, der er skabt gennem kollektive arbejdsformer, ligesom der undervejs er blevet udvekslet og udviklet arbejdsmetoder i arbejdet med virkelighedsteater/borgerscener landene imellem.

’Familien Norden’ spiller på ZeBU fra 23.-25. oktober 2021 og tager derefter på turné til Norge og Grønland. 

Se mere om forestillingen på https://www.zebu.nu/shows/familien-norden/

(Billedet: Seks unge – Mia Bertha Stella Nukaaraq Lyberth, Martin Josefsen, Anthon Thams, Sidse Schunck, Ole Marius Støle og Shelmith Øseth – tager fat på fænomenet familie i en nordisk kontekst og fra et ungeperspektiv. Foto: Sonja Løvdal)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne