19. juli 2023

Unge dansedrømme i Skuespilhuset

Kroppen som tema og som titel er afgjort ii fokus i mange danseforestillinger i disse år – udover at den selvfølgelig generelt udgør et ret så væsentligt element i selve udførelsen…

Således har Gazart nyligt haft premiere på ’K*I*K – køn i krop’ (se anmeldelse), der er en fortsættelse af udforskningen af kroppens udtryk og former, som teatret tog hul på med forestillingen ’Kropskøn’ sidste år (se anmeldelse). Begge forestillinger med målgruppe fra 5 år.

Der er også blevet spillet ungdomsforestillinger som MÆRKVÆRKS ’Min krop – dit blik’ fra 2022 (se anmeldelse) om teenageres kropovervejelser; SexForumTeater med ’Sex-krop Give it UP!’ (se anmeldelse) fra 2021, der går i kødet på ’kropsidealer’ og -Sydhavn Teater & Kalder På Venus’ ’Generation Krop’ (se anmeldelse) fra 2019, der italesætter den kropslige selvkritik, som især unge piger går rundt med.

Her blot nogle af mange nævnt, ligesom man kan opleve krops-fokuserede medspilsevents, hvor de unge deltager aktivt. Men også på snakkeplanet er kroppen i fokus – eksemplificeret i sidste års 15. udgave af Dansehallernes seminar om ’Kroppen i scenekunsten for de yngste’ – afholdt i et samarbejde med Teatercentrum, Limfjordsteatret og Scenekunstskolen

Denne lange intro egentlig bare tænkt som ekstra-info til omtalen af, at Foreningen Balcon 3. august har premiere på musik- og danseforestillingen ’KROP’ i Skuespilhuset på Det Kgl. Teater, hvor det KUN er de unge selv, der medvirker på scenen og med kroppen som fokus. Nemlig i 2023-udgaven i Projekt DanseDrømme, hvor 24 unge gennem krop, dans og musik får lov at udleve og udforske deres dansedrømme gennem temaet ’Krop’.

Det er som tidligere koreografen Tim Rushton, der er samlende kreativ kraft i projektet, der har original livemusik komponeret af Gert Østergaard og bæredygtige recyclede kostumer af Maja Brix.

Ganske som sidste års udgave af Dansedrømme – her havde forestillingen titlen ’Fremtids drømme’ med 23 unge ml. 14-22 år og også præsenteret som ’social inklusion med kunstnerisk og bæredygtig kvalitet’.

Forestillingen ’KROP’ – der er den ottende i rækken af DanseDrømme-forestillinger – spiller udover premieren også 3. august kl. 16.00 (forpremiere) samt 4. august kl. 16.00 og 18.00 og 5. august kl. 16.00.

Man kan se mere på: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20232024/ekstern-arrangor/projekt-dansedromme?section=top

Bag forestillingen står Foreningen BalCon, der er skabt som en platform, hvor dans og musik i dialog med andre kunstarter skal udmøntes i ny scenekunst. Se mere på https://www.balcon.nu

(Billedet: Unge i aktion i projekt DanseDrømme. Foto: Per Morten Abrahamsen)  

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne