27. maj 2014

Unge amatører på Nationalscenen

Det Kgl. Teater danser i bogstaveligste forstand med på den voksende trend, hvor dygtige amatører får adgang til de professionelle scener, som ofte også stiller ekspertise, markedsføring og salgsapparat til rådighed.

Samtidig har Nationalscenen også en solid tradition for at lade børn og unge indgå i både skuespil, ballet og opera – dog mest i statistroller.

Nyeste tiltag er så danseforestillingen 'Udspring', hvor 25 unge amatører mellem 15-23 år  og med vidt forskellige bagrunde, liv og historier indtager Skuespilhuset 6. og 7. juni 2014. I 'Udspring' (foto: Christian Als) danses historier om så væsentlige emner som sårbarhed og længsler, drømme og kærlighed.

De unge, der er udvalgt via en audition, hvor over 300 unge mødte op, er en del af projekt 'DanseDrømme', hvor uprøvede talenter med professionel assistance fra Det Kgl. Teater skaber en forestilling fra deres eget udgangspunkt. Projektet er et samarbejde mellem Det Kgl. Teater og foreningen BalCon, hvis kunstneriske leder er Anette Abildgaard, der har et cv som bl.a. danser, koreograf og tidligere leder af Nyt Dansk Danseteater.

Mere om projekt og forestilling og billetter på www.kgl.teater.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne