4. november 2009

Ungdomsteater via computeren

Det lyder ikke helt efter teaterbogen at sende de unge på en virtuel rejse frem for på tilskuerrækkerne med udsigt til rigtige levende mennesker på scenen.
Det er ikke desto mindre, hvad det Århus-baserede Opgang 2 Turneteater har tænkt sig med deres nyudviklede digitale dialogspil, hvor man kan gå på interaktiv opdagelse og selv bestemme, hvilke af forestillingens scener man vil se.
Det overordnede formål er dog at få flere unge til at interessere sig for teater – og også se det live, og heri ligger netop kombinationen af det nye digitale projekt.
Helt konkret er computerspillet nemlig tænkt som undervisningsmateriale med udgangspunkt i Opgang 2 Turneteaters succesrige, turnerende forestilling, ’I kærlighedens navn’ (se anmeldelse
). Så kan tilskuerne tage stykket med hjem – eller tilbage i skoleklassen og arbejde aktivt og interaktivt med forestillingens dilemmaer.
Spillet er udviklet i samarbejde med Serious Games Interactive og er altså ikke et traditionelt computerspil, hvor man skal vinde over andre.
Computerspillet er tiltænkt unge i alderen 15-19 år, altså 9.-10.- klasse og
ungdomsuddannelserne.
Projektet er støttet af bl.a. Egmont Fonden, Region Midt, Kunstrådet, Undervisningsministeriet og Integrationsministeriet.
Opgang 2 Turneteater har eksisteret siden 1994 og har direkte fokus på integration i sine produktioner.
Læs mere om teatret og computerspillet på www.opgang2.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne