24. februar 2016

Udvikling af den mundtlige fortælling

Forsøgsstationen på Sdr. Boulevard i København fortsætter ufortrødent med sine mange aktiviteter. Og til mange af dem inviteres alle interesserede gratis ind til visninger, seminarer, diskussioner m.v.

Således også i morgen, torsdag 25. februar kl. 16-18, hvor der er en såkaldt åben visning (og tilmelding er ikke nødvendig) på et forsøg om fortællinger og fortælleteater, der har løbet i november 2015 og i januar-februar 2016 under ledelse af skuespilleren Jesper La Cour, som også er stifter og leder af sit eget teater, Det Fortællende Teater.

På visningen vil det være muligt at opleve nogle af de mundtlige fortællinger, der er udviklet i forsøget, som bærer titlen 'Story Play' og handler om udvikling af mundtlige fortællinger som scenekunstneriske udtryk i en ikke-konkurrencepræget kontekst.
Der tages tillige udgangspunkt i erfaringer med publikum i forskellige aldersgrupper.

I en pressemeddelse fra Forsøgsstationen skriver Jesper La Cour om sit forsøg:


'Et publikum med en varieret aldersfordeling kan være et særligt åbent rum at udvikle mundtlige fortællinger i. Det er som om der opstår en udvidet erfaringsklangbund, når der er forskellige aldersgrupper repræsenteret, som gør det muligt at knytte an til fælles menneskelige dybder til glæde og indsigt for de tilstedeværende på en særligt nuanceret måde.
Arbejdsmetoden beskrives og undersøges med eksempler, lege, øvelser, opgaver og fremførelser'.

Forsøget 'Story Play' er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.


(Billedet: Jesper La Cour – helt tv. m. ryggen til – i færd med at opildne deltagerne i fortælleforsøget på Forsøgsstationen. Foto: Lee Robinson)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne