5. juni 2023

Udskiftning i Teatercentrums bestyrelse

Da kompetencecentret Teatercentrum – der bl.a. står for Aprilfestival, udgiver af Den Røde Brochure og udgiver af denne portal –  i 2013 skiftede fra at være et kulturministerielt udvalg til selvejende institution og fik sin første bestyrelse i det regi, blev Mai Buch, ejer af Competence House og tidligere økonomidirektør ved Det Kgl. Teater, udpeget af kulturministeren og siden konstitueret som forperson.

Den post har hun bestredet frem til 1. juni i år, hvor ikke mindst det sidste års tid har budt på mange udfordringer for Teatercentrum, hvor der i en økonomisk presset periode manglede både en ny direktør og en Aprilfestival.

Nu er den korte festival blevet afviklet og en ny direktør startet, og så har Mai Buch valgt at stoppe – og derfor har kulturministeren udpeget et nyt medlem til resten af den aktuelle udpegningsperiode frem til 31. december i år: Dina Vester Feilberg (f. 1976), cand.mag. i kunsthistorie, nyudnævnt kunstchef i Bikubenfonden og tidligere direktør for Den Frie Udstillingsbygning.

Tidligere på året blev også bestyrelsesmedlem Jens Overgaard, i forbindelse med sit jobskifte fra kultur- og fritidschef i Ballerup Kommune til direktør i DGI Nordsjælland, erstattet af Per Kensø – Centerchef for Skoler, Institutioner og Kultur i Ballerup Kommune (udpeget af KL- Kommunernes Landsforening). De øvrige tre medlemmer af bestyrelsen er Peter Mark  Lundberg (næstforperson), direktør for Dansk Teater (udpeget af Dansk Teater); Betina Grove,  skuespiller og dramatiker (udpeget af Dansk Teater); og  Inge Risom, formand  for Teater og Musik Odsherred (udpeget af Danmarks Teaterforeninger)

Bestyrelsen sidder i perioden 1. januar 2021 til 31. december 2024 – men skal altså nu konstituere sig med ny formand.

Og der er nok at tage fat på, for kompetencecentret Teatercentrum kunne godt bruge både mere politisk bevågenhed og flere driftsmidler i en tid, hvor børneteaterområdet generelt er under pres (se kommentaren: ’Det må kunne gøres bedre’).

(Billedet: Dina Vester Feilberg er nyt medlem af Teatercentrums bestyrelse, der skal konstituere sig med ny forperson efter at Mai Buch har valgt at stoppe. Pressefoto)  

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne