16. november 2022

Turen går til BaggårdTeatret

Egnsteatrenes historie er også fortællingen om en af de mest succesrig kulturelle landvindinger, som betød etablering af lokale, driftssikre og engagerede teatre rundt om i landet.

De færreste laver dog 'forestillinger' om deres opståen og virke, men nu har BaggårdTeatret lavet en event om teatrets historie, der utvetydigt hænger sammen med Svendborg by. Og i porten til Møllergade 106 skabte en gruppe fantaster, anarkister, bortløbne bagersvende og frivillige amatører et politisk gruppeteater i starten af 1960'erne.

 I 1977 flyttede BaggårdTeatret som professionelt teater ind i Rottefælden nogle hundrede meter oppe ad bakken og kæmpede i mange år for at blive egnsteater, hvilket først lykkedes i 2007.

Nu kan man så deltage i en fysisk tur fra baggården til skovbrynet – og den faglige fra gruppeteater til professionelt egnsteater. 

Teatret har fået to af dem, der har været med det meste af vejen og stadig samarbejder med deres gamle teater, Peter Michaelsen og Peter Seligmann, til at være guider. De bliver om eftermiddagen interviewet af en tredje tidligere baggårdsrotte, Nanna Ask fra Svendborg Bibliotek, mens det om aftenen er en fjerde, Jannie Schjødt Kold, der nu er dramatiker på BaggårdTeatrets usynlige teater.
Man mødes på parkeringspladsen bag Føtex i Møllegade og går til BaggårdTeatret. Dårligt gående kan møde op på teatret og vente på de andre her.

Info: B Tours: Turen går til baggården. Torsdag 24. november kl. 16.00 & kl. 19.00. Alder: fra 16 år.  Varighed: to timer. Billetpris: 250 kr.  Mad er inkluderet i prisen.

(Billedet: Teatret kalder det en forestilling, når ’Turen går til BaggårdTeatret’ afvikles 24. november. Foto: BaggårdTeatret)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne