16. september 2011

Tre millioner kroner søger ejerskab

Hvis man har lyst til at lave 'Årets Nordiske Kulturfestival for Børn og Unge 2013-2014', har Nordisk Kulturfond tre millioner kroner at kaste efter projektet.

I hvert fald søger fonden projektmagere, der 'brænder for at skabe et stort arrangement for og med børn og unge'. Det er afgørende for vinderprojektet, at børn og unge fra hele Norden – dvs. Finland, Sverige, Norge, Island, Danmark og Åland, Færøerne og Grønland – deltager aktivt og at festivalen planlægges og gennemføres sammen med samarbejdspartnere fra minimum tre nordiske lande.

Der er ansøgningsfrist 15.februar 2012, og 14. oktober afholder Nordisk Kulturfond en workshop for potentielle ansøgere i København.

Det lyder jo næsten som en opfordring til Teatercentrum om at søge millionerne og lave en teaterfestival, hvor brugerinddragelseselementet fylder godt. Direkte anspurgt siger leder af Teatercentrum Henrik Køhler, at de tre millioner faktisk har været i spil et stykke tid.

"De annoncerede allerede for halvandet år siden, hvor man kunne søge til et for projekt, men der er åbenbart ikke nogen, der er hoppet på den. Vi overvejede dengang om vi skulle lave noget i kulturpakkeregi,altså sammen med LMS og Dansens Hus, men vi kom fra det. Nu taler vi om det igen, men jeg ved ikke, om det bliver til noget," lyder det fra Henrik Køhler, der dog nu vil overveje, om det kunne have interesse i relation til det samarbejde, der er i gang i børneteatermiljøet på begge sider af Øresund.

'Problemet' er måske, at tre millioner kroner faktisk ikke er rigtig mange penge, hvis børn fra otte nordiske regioner skal bringes sammen – her er transport og ophold særdeles kostbart – og at Teatercentrum og interesserede partnere jo primært står for at arrangere kulturelle begivenheder for og ikke med børn og unge. 

Nordisk Kulturfond er et nordisk samarbejdsorgan, der har til opgave at støtte kultursamarbejde i bred forstand mellem de nordiske lande. Fonden uddeler årligt omkring 29 mio. kr.

Læs mere på: www.kulturfonden.org/festival

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne