21. november 2017

Tilbud til danske dramatikere

To residenspladser på Banff Centre Playwrights Colony i Alberta i det vestlige Canada kan nu søges af danske dramatikere. Pladserne er ledige i perioden fra den 9. til den 29. april 2018.

Det er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, der har indgået en treårig samarbejdsaftale om de to faste, danske residenspladser her.

Residensprogrammet i den bjergrige region samler hvert år cirka 50 dramatikere og scenekunstnere fra hele verden. I 2018 har Banff Centre Playwrights Colony et særligt fokus på relationen mellem værket og publikum.

'Det er vigtigt, at danske dramatikere får mulighed for at udvikle deres kunstneriske udtryk og arbejdsformer. Banff Playwrights Lab er en enestående mulighed for danske dramatikere for både at udvide deres internationale netværk, og samtidig vil de få mulighed for at få en rigtig god og kvalificeret international erfaringsudveksling', lyder det fra Ditte Maria Bjerg, formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst.

Fakta om residensopholdet: Der ydes midler til rejselegat og honorar samt kost, logi og arbejdsfaciliteter. Ophold for dramatikere vil typisk vare minimum 14 dage i løbet af residensperioden fra den 9. til den 29. april 2018 afhængig af projektets karakter.

Ansøgningsfristen er 11. december 2017.

(Billedet: Dramatikere på residens på Banff Centre Playwrights Lab i Canada, hvor der nu tilbydes pladser til to danske dramatikere. Foto: Banff Centre)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne