30. marts 2020

Ti sanser i en corona-tid

Landets børneteaterproducenter er i fuld gang med at finde og opfinde nye digitale formater, der kan hjælpe med at fastholde kontakten med de mange formidlere – og målgruppen af børn – som covid-19-situationen p.t. udfordrer på det kraftigste.

Her er det aktuelle bud fra Aaben Dans i Roskilde, for hvad laver et danseteater,  når man ikke må spille forestillinger ”live” eller mødes og danse sammen? 

Det kan man få et indblik i på https://www.facebook.com/aabendans/ hvor man kan se ugens forestilling, der skifter hver fredag, I den kommende uge er det 'Ai – Ai – AI!' for børn fra 6 år samt voksne, der vises gratis. 

Desuden kan man dagligt opdage sanserne med Aaben Dans' kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt, der i en såkaldt Corona-edition af forestillingen Mellem Sanserne' over ti dage giveren rejse igennem ti forskellige sanser, og det præsenterer Aaben Dans således: 

'I denne særlige tid, hvor vores handlefrihed er kraftigt begrænset, går vi rundt i de samme omgivelser, der keder os. På sanseturen gives en mulighed for at komme ned i kroppen, åbne sanserne og genopleve det nære på nye og forunderlige måder'. 

Alle sansefilmene kommer til at ligge samlet på hjemmesiden. Og 'Mellem Sanserne' kan efter planen opleves helt analogt den 7. juni i Boserup sko.

(Billedet: Aaben Dans' kunstneriske leder, Thomas Eisenhart' i Boserup Skov, hvor han fortæller om sanserne. Videoklip)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne