5. juni 2017

Thorkild Demuth er død

Instruktør, skuespiller og dukkemager Thorkild Demuth sov stille ind lørdag, 90 år gammel, skriver DR på sin hjemmeside.

Netop i monopolfjernsynets dage stod han bag en række tv-produktioner for børn i DR's B&U-afdeling, heriblandt 'Ingrid og Lillebror', 'Sørøver Sally' og div. julekalendere, ligesom han lagde stemme til den mumlende intro til 'Fredagsbio' med Anna og Lotte.

Siden brugte han bl.a. sine talenter i direkte kontakt med børnene, idet han fra midten af 1970'erne etablerede sit eget børneteater, der turnerede med en række forestillinger primært for de mindste – og Thorkild Demuths Teater deltog også i flere af de store aprilfestivaler.

Hans forestillinger var som personen selv oftest meget gemytlige og musikalske på grænsen til det tilbagelænede – som Kirsten Dahl bl.a. skrev i en anmeldelse i 1999 af 'Jeg vil savne dig', der handlede om døden og savnet og modsat de fleste af hans forestillinger både blev udbudt til børn og unge.

Da han annoncerede, at han pr. 1. maj 2002 ville slutte med turnelivet, lagde han 26 års børneteater bag sig, men fortsatte som historiefortæller for både børn og voksne. Og som  instruktør af amatørteater i Sønderjylland, hvor han flyttede tilbage til i 1974 og også i mange år fastholdt sit virke som folkemusiker.

(Billedet: Thorkild Demuths portræt i Den Røde Brochure 2001-02, hvor han annoncerede, at han sluttede med 26 års virke med børneteater)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne