27. februar 2017

The World Day of Theatre for Children and young people

Mandag den 20. marts markeres den internationale teaterdag for børn og unge, og vanen tro har ASSITEJ, den internationale organisation til varetagelse af det professionelle børne- og ungdomsteaters interesser, sørget for gode ord på dagen – bl.a. fra den sydafrikanske ASSITEJ-præsident Yvette Hardie – og hendes World Day Messages kan læses via dette link:

http://www.assitej-international.org/en/2017/02/world-day-message-2017-by-yvette-hardie/

Mange af de lokale ASSITEJ-centre verden over bruger den internationale børneteaterdag til en række forskellige aktiviteter som konferencer, workshops, særlige medievenlige begivenheder – og selvfølgelig også forestillinger.

Således kædes verdensteaterdagen sammen med International ASSITEJ's  'Take a Child to the Theatre Today'-kampagne, altså 'Tag et barn med i teatret i dag' – for også på den måde at markere organisationens mission om at give alle børn muligheder for at opleve teater.

Dagen efter, 21. marts, er det UNIMA's og altså animationsteatrets verdensteaterdag – mens 27. marts er den 'store' internationale verdensteaterdag – der så er helliget scenekunsten generelt.

Disse to dage/organisationer lancerer også budskaber fra prominente teaternavne. Og alle verdensdagsbudskaber dukker forventeligt op på Facebook og andre sociale mødesteder.

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne