24. juni 2022

Teatret Møllen på sommertogt med ’Den vægelsindede’

Der er vel ingen grund til vægelsind hos tilskuerne, når det gælder muligheden for helt gratis at opleve Teatret Møllens sommerforestilling, ’Den vægelsindede’, der fra 1.-23. juli turnerer rundt i Syd- og Sønderjylland på både den danske og tyske side af grænsen (her kræves dog billet) – og med en enkelt afstikker til Roskilde.

Teatret Møllen har til lejligheden omdannet deres gamle lastbil til en mobil teaterscene og byder tilskuerne på en ’festlig og frigjort’ udgave af Ludvig Holbergs klassiske komedie.

Forestillingen er samtidig Teatret Møllens bidrag til fejringen af 300-året for dansk teater, der har jubilæum i september 2022. Og egnsteatret fra Haderslev har da i øvrigt også gjort brug af Holbergs komedier før i teatrets næsten 50 år lange liv. 

Således var ’Hexerie eller blind Alarm’ faktisk teatrets første voksenforestilling tilbage i 1974. Den  blev i øvrigt genopført i 2016 – til både tilskuernes og anmelder Henrik Lyding store fornøjelse (se Teateravisens anmeldelse).

Man har også taget livtag med klassikeren ’Jeppe på Bjerget’ (1997) – selvfølgelig med Ole Sørensen i titelrollen – og i det hele taget er Holbergs finurlige greb om virkeligheden ikke fjern fra Teatret Møllens egen særlige stil.

Men nu gælder det altså Holbergs ’Den vægelsindede’, som spilles gratis for publikum, der opfordres til at medbringe picnic, noget at sidde på og lidt at drikke – så sørger teatret for resten af underholdningen.

Holberg ER vel mest for voksne, men teatret har venligst alderssat forestillingen til 10 år og op, så hele familien kan være med til de 75 minutters udendørs løjer.

Se mere på teatrets hjemmeside, hvor der også er en udførlig turneliste med spillesteder og spilletider: https://www.teatretmoellen.dk/

(Billedet: Teatret Møllen drager på sommerturne med ’Den vægelsindede’, der spilles på teatrets gamle lastbil. Medvirkende er Connie Tronbjerg, Klaus Andersen, Thomas C. Rønne, Ane Helene Hovby og Nadia Jasmin Nielsen. Foto: Søren Hasselgaard Skaaning)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne