17. august 2015

Teatervalg i Odsherred

Børneteaterudvalget i Teater og Musik Odsherred har som vanligt sendt teateravisen.dk en oversigt over det teaterudbud, som man sæson 2015-16 kan tilbyde regionens 4.583 skoleelever, børnehavebørn, vuggestuer og dagplejebørn samt deres voksne.

Og derfor skal portalens læsere ikke snydes for de kunstneriske prioriteringer, man har begået i det nordvestsjællandske – og selvom Odsherred Kommune yder tilskud, så børnene kommer gratis i teater, så har bespareler på børneteaterområdet gjort, at det nu er andet år i træk, at man må nøjes med at tilbyde en enkelt forestilling til de enkelte kategorier af børn fremfor de to, der har været normalen i mange år.

Børneteaterudvalget har udvalgt 23 teatergrupper, der kommer med 61 forskellige forestillinger.

Og sidste sæsons topscorere er gengangere, idet Gazart ('Blåt'), Teater O ('Halbal' x 5 og 'Kærligheden overvinder alt') og Andersens Kuffertteater ('Kejserens nye klæder' x 3, Fyrtøjet' x 2 og 'Konen i muddergrøften' x 1) alle spiller seks forestillinger – med i denne sæsons top er  tillige med Grønnegade Teater, der også spiller forestillingen '…om at blive ædt' seks gange.

Med fem forestillinger følger så et trekløver bestående af Hvid Støj Sceneproduktion ('Ord'), Dansk Rakkerpak ('Psycho') og ZeBU ('Bottom Rocks' x 3, 'Sand forvirring' x 2).

Der lægges ud med Riddersalen og 'Åbent hus' for de ganske små 20. september.

Som vanligt har Børneteaterudvalget arrangeret familieforestillinger, hvor børn og forældre kan få en fælles teateroplevelse – og det foregår på Odsherred Teater.

Her er årets nyskabelse en aftenforestilling for de lidt større børn og deres forældre, som får mulighed for at spise lasagne, inden der blændes op for 'Elefantmanden' fra Randers Egnsteater.

Andre teaterforeninger/arrangører er meget velkomne til at maile sæsonlister til teateravisen.dk og dele deres aktiviteter. Det kan give et kontkret lille indblik i, hvad der sker rundt omkring – og sætte teaternavne og -forestillinger på de mange løbende diskussioner om (manglende) salg og formidlernes valg.

(Billedet: Toppen af forsiden på børneteaterudvalgets sæsonprogram)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne