11. august 2016

TeaterTasken får eget spillested i Frederikssund

Den gamle biograf i Frederikssund, Park Bio, der har næsten 75 års virke bag sig, bliver nu omdannet til kulturhus under navnet Parkteatret.

Bag initiativet og købet af den skrantende biograf står Karen Nielsen, leder og stifter af det lokale teater TeaterTasken, og hendes mand, og til glæde for mange lokale borgere betyder det bl.a., at der stadig vil blive vist film, men at TeaterTasken også rykker ind og efter over 20 års eksistens  som turneteater går ind i en ny æra med fast spillested.

Karen Nielsen fortæller Teateravisen, at Parkteatret skal huse teater, biograf og spisehus som det primære, men at stedet også kan bruges til undervisning, dans og musik.

Parkteatret bliver således stedet, hvor TeaterTasken kan vise sine forestillinger, men at man på sigt også gerne vil åbne dørene for andre teatres forestillinger for både børn og voksne.

Parkteatret benytter de 75 år for Park Bio til at vise, hvad byens nye kulturelle samlingspunkt også kan, ved at byde på  jubilæumssaloner fra 15.-20. august kl. 17-18, med emner som Rummelighed, Arkitektur, Frivillighed, Kultur og Bæredygtighed som de enkelte dages program. Den 20. august er det åbent hus og loppemarked fra 11-19.

Alle interesserede er velkomne til at komme og give deres bud på rammer og muligheder for det nye, gamle sted, som også giver det lokaltbaserede turneteater nye vilkår.

»Det giver TeaterTasken mange muligheder, og det bliver et stort plus for Frederikssund. Der kommer til at ske noget,« forsikrer Karen Nielsen, der dog også skal passe sit turneteater.

TeaterTasken har nemlig en travl efterårsturne forude med 'Dannerbarn', der fik pæne ord med på vejen i http://www.teateravisen.dk/lensgrevinden-og-det-vanskelige-barn.htmlher på portalen og bl.a. spiller på Horsens Teaterfestival i september (www.horsensteaterfestival.dk)   

Se mere om Parkteatret: www.parkteatret.dk  og Teatertasken: www.teatertasken.dk (Billedet: Park Bio er blevet til Parkteatret, hvor TeaterTasken fremover vil spille forestillinger. Foto: Parkteatret)

(caj) 

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne