3. maj 2015

Teatertanker på blog

En ny digital platform, Teatertanker.dk, blev lanceret ved den nys afsluttede Aprilfestival 2015 i Frederikssund.

Bag står to egnsteatre, Grønnegade Teater i Næstved og Teatret Masken i Nykøbing Falster, og ideen er, at de to teatre går sammen med folkeskolelærere og skaber et blogforum, hvor man kan inspirere hinanden til teater i undervisningen på tværs af kommuner og faggrænser.

Her kan lærere udveksle idéer og erfaringer med hinanden og give tips om gode forestillinger og undervisningsforløb.

Det er teaterkontaktlærerne i Næstved og Guldborgssund kommuner, som sammen med Masken og Grønnegade Teater står for indlæg på bloggen og arrangementer.

'Vi mærker en stigende sult hos teaterkontaktlærerne. Lærerne har travlt! De har nok at se til med at sikre at eleverne opfylder de fag-faglige krav, og at alle får bevæget sig nok. Men der er også mange der har det sådan, at kunsten og kreativiteten SKAL der være plads til. Og de vil simpelthen så gerne have eleverne med i teatret – men vi fornemmer på dem at det kan være svært at nå at inddrage teaterforestillingerne i undervisningen. Og nogle gange kan det virke som om, de sidder lidt alene med det. Og det synes vi, vi ville hjælpe dem med', siger  Maskens  teaterchef, Hannah Karina Mikkelsen, i en pressemeddelelse om det nye projekt.

Teatertanker.dk er udviklet i et samarbejde mellem Teatret Masken, Grønnegade Teater og konsulenterne Hplus Kommunikation & Kristine Karlshøj.

Se mere på sitet www.teatertanker.dk

Tidligere på året var Grønnegade Teater også medstifter til et andet initiativ til fremme af samarbejdet mellem lærere og teatre, nemlig Teaterkortet, hvor sjællandske stationære børneteatre tilbyder gratis adgang for lærere og pædagoger til forestillingerne (se artikel).

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne