17. december 2014

Teaterpriser fandt modtagere

Danske Teaterjournalister uddelte onsdag dette års høst af teaterpriser ved et lille arrangement på Folketeatret. De seneste mange år har prisuddelingen ellers fundet sted på CafeTeatret – der nu kalder sig Sort/Hvid – men en stor del af teatret i Skindergade i det indre København brændte som bekendt ned natten til 25. november 2014 og umuliggjorde fastholdelse af traditionen.

Men Folketeatret, der i øvrigt også p.t. fremstår lidt medtaget – man er i gang med en større ombygning af facade og foyerer i stue og på 1. sal – er jo et sted med stolte traditioner og dermed et værdigt sted for overrækkelse af de tre årlige teaterpriser, herunder ikke mindst Teaterpokalen, der første gang blev uddelt i 1933 (til Holger Gabrielsen).

Og i år blev det så skuespilleren Olaf Johannessen, der kunne drage hjem med 50.000 kr., en sølvskål af Manuel Sjødahl, en blomsterbuket, hæder og en mængde flotte ord om primært sin rolle i 'Samtale før døden' på Betty Nansen Teatret, men også tidligere præstationer blev behørigt omtalt af prismotivator Anne Middelboe Christensen (Information og teateravisen.dk).

Modtager af Teaterkatten – samt 25.000 kr., sølvkniv, buket og rosende ordbuketter (fra Lars Wallenberg, Børsen) blev instruktør Elisa Kragerup for instruktion af 'Romeo og Julie' på Det Kgl. Teater og 'Metamorfoser' for Det Røde Rum – eksperimentalscenen sammesteds.

Teaterkatten kan den unge, men meget succesrige instruktør så føje til adskillige Reumert-priser m.v.

Endelig blev modtageren af Initiativprisen og de medfølgende 10.000 kr. (samt ord fra Berlingskes Rikke Rottesten og blomsterbuket og uvisnelig hæder) Teatergrad, der består af teatrene danskdansk og Det Flydende Teater og har som mål og vision at lave byrumsteater på Nørrebro og udfordre med nye teaterformer og tæt på hverdagslivet i et i øvrigt teaterfattigt område.

Med Teatergrads erklærede mål om at ville lave teater til folk 'fra vugge til grav' – og visheden om, at i samme hus som Teatergrad holder også Alias Teaterproduktion med deres vellykkede ungdomsforestillinger til – var det så det nærmeste, som årets priser nåede det professionelle børne- & ungdomsteaterliv i denne omgang.

Og så kunne der ellers mingles og netværkes midt i byggerodet på Folketeatret – der trods disse forhindringer spiller familieforestillingen 'Skatteøen' for noget nær fulde huse frem til og med nytårsaftenen. Selve ombygningen ventes først færdig næste efterår.

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne