7. december 2011

Teaterpokalen til Ulla Henningsen

CafeTeatret – der i øvrigt selv har fået Initiativprisen tilbage i 1980’erne – lagde onsdag den 7. december 2011 atter cafescene til den årlige uddeling fra Danske Teaterjournalister.

Med mange og gode ord fra Anne Middelboe Christensen blev instruktørprisen Teaterkatten (25.000 kr. og en sølvlagkagekniv) tildelt balletmester Nikolaj Hübbe og balletinstruktør Sorella Englund i fællesskab for ’Et folkesagn’ på Det Kgl. Teater, mens der også var anerkendende ord fra Rikke Rottesten i motiveringen af Initiativprisen (15.000 kr.)  til teaterchef Pelle Koppel fra Teater V for den dramatikerkonkurrence, 'Dramatisk Debut', som det driftige teater har sat i værk for at fremme og realisere ny dansk dramatik. Og som blev afsluttet søndag 4. december med Søren Dixen som vinder af de 100.000 kr. og opførelse af stykket på Teater V til februar 2012. Det er en konkurrence for voksenteatret, skal det lige i denne forbindelse nævnes. For Pelle Koppel fik jo for ganske nylig selv Danmarks Teaterforeningers børneteaterpris.

Teater V er i det hele taget et sted med masser af initiativer, og Pelle Koppel nævnte lige nogle andre spændende projekter, som man håber at kunne realisere i de kommende år.

Den største og ældste af de tre priser, som teaterjournalisterne deler ud, er Teaterpokalen, der daterer sig helt tilbage til 1934 og uddeles for en særlig fornem præstation i den forgangne sæson.

Den fornemme pris (50.000 og et sølvfad) gik i år til skuespiller Ulla Henningsen for ’Smerten’ på Teater Får 302, og det var teaterredaktør Jakob Steen Olsen, der begrundede og portrætterede prismodtageren, der er kendt for en lang række flotte præstationer som skuespiller både på teatre, film og fjernsyn – og en nyere karriere som jazzsanger.

De øvrige nominerede skal lige nævnes her: Kitt Johnson for ’Drift’ på X-act. Søren Sætter-Lassen for ’Den Gerrige’ på Det Kgl. Teater. Martin Ringsmose for ’Hellig Tre Konger’ på Aalborg Teater, Flemming Enevold for ’Rød’ på Betty Nansen Teatret samt Maria Rossing for ’Det gode menneske fra Sezuan’ og ’På den anden side’ på Det Kgl. Teater.

Sidstnævnte forestilling, der var Catherine Pohers meget roste børne-/familieforestilling, var således det tætteste, dansk børneteater kom hæderspriserne i denne omgang.

Prispengene kommer i øvrigt fra Kulturministeriet, mens arrangementet/traktementet på Cafeteatret betales af Bikubenfonden.

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne