6. januar 2017

Teatermagasinet er tilbage

Efter en udsendelsespause er dk4 igen klar til at sende programmerne 'Teatermagasinet' og 'Teatermøde', hvor Henrik Lyding har været tilrettelægger og programvært siden februar 2008.

Dermed er der atter egentlig teaterkritik at finde på en fjernsynskanal, selvom det ikke er noget, der interesserer DR og TV2.

Der sendes første gang onsdag 11. januar kl. 22.20, hvor Jakob Steen Olsen, teaterredaktør på Berlingske, er gæst 'Teatermagasinet', så mon ikke der udover scenekunst og sæsonudbud vil blive snakket både om anmelderi og teaterkritikernes manglende bevågenhed på landets store avisredaktioner…

Første udkald i 'Teatermøde' er i øvrigt 18. januar kl. 22,30, hvor Lone Hertz er gæst.

I 'Teatermagasinet' styrer Henrik Lyding selv præsentation, vurdering og stjerneafgivning af aktuelle teaterforestillinger, og det har han ganske stor erfaring med efter at have tilknyttet Jyllands-Posten som anmelder siden 1993 – og (børne)teateravisen.dk siden overgangen fra papir til portal i 2008.

Henrik Lyding (f. 1956), der er uddannet mag.art. i nordisk litteratur, har selv været teateraktiv som spiller og administrator (1978-92) i den for længst hedengangne teatergruppe Vaganterne og er det fortsat som dramaturg på Pantomimeteatret i Tivoli, hvor han har været siden 2001.

(Billedet: Henrik Lyding med gæst i en tidligere udgave af 'Teatermøde' på dk4, nemlig Anne Middelboe Christensen – begge er også gode og flittige anmeldere på teateravisen.dk. Foto: dk4)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne