30. marts 2019

Teaterliv på museum

Vendsyssel Historiske Museum åbnede 29. marts særudstillingen 'Hjørring på de skrå brædder', der fortæller om næsten 200 års teaterliv i byen, der i disse dage kan føje et markant kapitel til denne historie, mens Aprilfestival 2019 fylder by og kommune med turnerende børne- og ungdomsteater ad libitum.

I forbindelse med festivalen opføres der også fire forestillinger i museet, idet Riddersalens 'Små blå sko' og Bornholms Teaters 'Prinsesse Leonora' hver spiller to gange henholdsvis fredag og lørdag (se www.aprilfestival.dk) i udstillingen.

I Hjørrings allernyeste teaterhistorie fylder opførelsen af det imponerende nye Vendsyssel Teater selvfølgelig, men på udstillingen kan man også stifte bekendtskab med de første teateroplevelser i byen, hvor det bedre borgerskab opførte amatørforestillinger på det gamle rådhus og teaterbasarer til indsamling af opførelse af en teatersal på Hotel du Nord (der siden brændte og blev genopført som Vendelbohus). 

Hjørring-revyen var i en periode fra starten af 1970'erne og tre årtier frem på danmarkskortet og er efter en pause nu tilbage – på det nye teater selvfølgelig.

Udstillingen fortæller også om gæstespil, som bevidnes gennem museets store samling af teaterplakater, ligesom der er genskabt gamle teatersale og kulisser m.v. fra de 200 års scenekunst.

'Hjørring på de skrå brædder' kan besøges de fleste dage i løbet af Aprilfestivalen. Se mere om museet og åbningstider m.v. på hjemmesiden: https://vhm.dk

(Billedet: Per Pallesens ikoniske revyfigur 'Mathiesen' fra Hjørring-revyerne er naturligvis også med på udstillingen. Foto fra Vendsyssel Historiske Museum)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne