15. oktober 2012

Teaterkompagniet skifter navn

Teaterkompagniet har med base i KulturHotellet i Rønde været egnsteater i Syddjurs Kommune siden 1. januar 2009, og 12. oktober 2012 vedtog kommunen trods økonomisk svære tider at forlænge kontrakten med yderligere fire år. If. kommunens hjemmeside sker det med et årligt driftstilskud på 2,4 mio. kr. i perioden 2013-16 – heraf indgår den kommunale husleje på 350.000 kr. årligt i tilskuddet, og således hører det lokale egnsteaters økonomi til omkring minimumsbestemmelserne.

Som en del af den nye egnsteateraftale sker der et navneskifte, så Teaterkompagniet – Syddjurs Egnsteater fremover kun hedder Syddjurs Egnsteater og samtidig får nyt logo og ny hjemmeside.

Teaterkompagniet er oprindeligt et gammelt børneteater fra Århus-området, hvor det blev oprettet i 1978, men lukkede ned en periode i 1990'erne, inden Hege Tokle, der havde arbejdet et par år i teatret, åbnede det igen i 1999 som en platform for sine egne forestillinger for børn og unge.

Hege Tokle er fortsat leder af teatret, der i starten af egnsteaterperioden også havde Thomas Trier i lederstaben.

Siden Teaterkompagniet kom til Djursland og Rønde, har man sat sit præg på det lokale teaterliv, samtidig med at turneaktiviteten er bibeholdt. Blandt de succesrige tiltag er  ungdomsscenen VærelZe 313 og de faste søndagsforestillinger den første søndag i hver måned.

Rent produktionsmæssigt har Syddjurs Egnsteater to nye forestillinger i støbeskeen: ’Østen for solen og vesten for månen’, baseret på det kendte eventyr, samt en nyskrevet forestilling, ’Krimi’, som teaterleder Hege Tokle selv står bag.

Mere om egnsteatret og dets aktiviteter på www.syddjursegnsteater.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne