24. november 2021

Teaterjul er mange ting

Med præcis en måned til jul, må det erkendes, at Teateravisens traditionelle orienteringsartikel om scenekunstneriske bidrag til juleriet på landets mange stationære scener ('Juleteater med knas') ikke har styr på alle de alternative aktiviteter som julestuer, juletræsfester, julevinduer, juleinstallationer m.v., som nogle børneteatre tilbyder. I tillæg til forestillingerne eller som enkeltstående events.

Fx er ZeBU og Børnekulturhus Ama'r efter sidste års corona-pause atter klar til 'byens største og mest sanselige julekalender', når den medskabende installation '24 hemmeligheder' åbner 28. november (www.zebu.nu). Mens Faster Cool – som en del af egnsteatret Dansk Rakkerpak – udover juleforestilling december igennem også byder på online-julekalender i 24 afsnit, julevinduer, juletræsfest m.v. (www.danskrakkerpak.dk). 

Teater Hund og venner holder 5. december 'Jul på Østerbro' med fokus på klimaet. Hvilket bl.a. sker med oplæg om klodens tilstand, smagsprøver på bæredygtig julemad, Klimakyssets kreaværksted med bæredygtig julepynt, idebo med fokus på selvforsyning m.v. – men også en gæsteforestilling, idet Live Art Danmark kommer med '50 farlige ting (alle børn bør prøve)' (www.teaterhund.dk).

Hos Teater Hund er det faktisk indskrevet som et aktivitetsmål i lillestorbyteater-aftalen med Københavns Kommune, at teatret vil reducere klima -og miljøaftrykket ved teatrets drift og produktion. Derfor er det, som teatret melder ud, 'en selvfølge, at et julearrangement stiller skarpt på, hvordan vi også kan holde jul; hvordan vi pynter op, hvilket mad vi spiser og hvilke gaver, vi giver hinanden'…. 

(Billedet: Teater Hund tager hånd om en klimavenlig jul, Faster Cool går i clinch med julemanden, og ZeBU sender børnene på opdagelse. Fotos: Teatrene) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne