12. november 2015

Teaterjournalister priser kunsten

Mens julen bemægtiger sig gadebilledet og pengepungen, uddeler Foreningen Danske Teaterjournalister atter i starten af december gaver til scenekunstens udøvere i form af tre teaterpriser: Teaterpokalen, Teaterkatten og Initiativprisen.

Den lille gruppe af anmeldere og skribenter nominerer og vælger  og er tillige så heldig, at Kulturstyrelsen er sponsor via tipsmidlerne (50.000 kr. til Teaterpokalen, 25.000 kr. til Teaterkatten – og 15.000 kr. til Initiativprisen) – mens Bikubenfonden traditionelt bidrager til sølvsmed Manuel Sjødahls skål og lagkagekniv, der ledsager priserne for henholdsvis Teaterpokalen og Teaterkatten.

Teateravisen.dk's redaktør er også medlem af den ærede forening af teaterjournalister, der gerne må huskes på, at der også sker mange prisværdige (!) ting inden for professionel scenekunst for børn og unge.

Om dette synspunkt slår igennem ved dette års prisuddeling, kan først afsløres på selve dagen, når Folketeatret lægger foyer til et lille arrangement, hvor motiverende taler afslører prismodtagere af Initiativprisen og Teaterkatten samt den endelige modtager af den store pris, Teaterpokalen, hvor foreningen forlods har nomineret seks kandidater og siden stemt om vinderen.

Men den skarpsindige læser vil konstatere, at der med Mette Rosleff – som i 2012 i øvrigt fik en Reumert for 'Små skridt' – er børneteaterislæt blandt de nominerede til Teaterpokalen 2015:

– Maria Lucia Heiberg Rosenberg, musicalskuespiller, for 'The Sound of Music' på Det Ny Teater

– Karen Lise Mynster, skuespiller, for 'Det Der eR' på Husets Teater

– Tammi Øst, skuespiller,  for 'Sommeren uden mænd' på teater Republique

– Lars Mikkelsen, skuespiller, for 'Tribadernes nat' på GrønnegårdsTeatret

– Jens Albinus, skuespiller, for 'Richard III' på Aalborg Teater

– Mette Rosleff, skuespiller, for 'Jeg kan huske alting' med Teater My

(Billedet: En lille flok teateranmeldere og -skribenter forsamlet hos Teater 1 for at finde gode emner til tre teaterpriser. Foto: Rikke Rottesten)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne