8. september 2016

Teaterforeningernes store firmaskovtur

Så er der gang i de elektroniske tilmeldinger til Danmarks Teaterforeningers seminar, der i år afvikles i Silkeborg fra 18.-20. november som det store forum, hvor producenter og arrangører samles for at sælge og købe scenekunst, og hvor kontrakterne/omsætningen løber op til mange millioner kroner.

De fleste af landets p.t. 67 lokale teaterforeninger er repræsenteret på denne årets store firmaskovtur og fagmesse, ligesom landets turneteatre både har stande og præsentationsseancer en masse.

Traditionelt møder der også en del repræsentanter fra kulturorganisationer, kulturhuse m.v. – og her er deadline for tilmelding til DT-seminaret for kulturorganisationer, kulturhuse m.v.  21. september.

Samlingsstedet er Jysk Musikteater, som sammen med det nærliggende Kedelhuset også er rammen for de oceaner af præsentationer af forestillinger, som turneteatrene disker op med i løbet af seminarets første to dage.

Lørdag aften er helliget gallamiddag og uddeling af priser for Årets Turneteaterforestilling, Årets Børneteaterforestilling, Årets Turneskuespiller og Hædersprisen. Sidstnævnte gik sidste år til en børneteaterpersonlighed, idet Hanne Trolle fra Månegøgl løb med æren.

Turneteatrene uddeler også selv en 'modpris', idet Kulturkongen står for en pris til en teaterforening, der gør noget særligt for at tage godt imod teatrene. Den pris gik sidste år til Roskilde Teater.

Se artiklen fra sidste års DT-seminar, 'Små børn har også en sjæl'.

og læs mere om Danmarks Teaterforeninger på www.dk-teaterforeninger.dk

(Billedet: Et snapshot fra gallamiddagen på DT-seminaret sidste år i Frederikshavn, hvor Hanne Trolle, der ses helt til højre, fik Årets Ærespris. Foto fra Facebook)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne