22. juni 2015

Teaterbussen på nye eventyr

Teater Vestvoldens store teaterbus skal på nye eventyr. Det over 12 meter lange mobile teater, som i syv år kørte rundt med forestillinger for Teater 83, inden bussen blev solgt til egnsteatret i Hvidovre i slutningen af 2012, skal være en del af dette års udgave af cirkusforestilingen Cirkus Summarum med alle de kendte ansigter fra fra DR's 'Ramasjang'-program.

Teaterbussen vil holde parkeret på cirkuspladsen og byde børn og voksne på gratis fortællinger med skuespillerne Christina Bech og Anna ur Konoy.

Det er Muskelsvindfonden, som i samarbejde med DR Big Bandet arrangerer Cirkus Summarum, der hara udpeget Teater Vestvolden som samarbejdspartner.

'Teater Vestvolden giver sceneplads til det skæve, det anderledes og finurlige, som går godt i spænd med Cirkus Summarums værdier. Muskelsvindfonden og Cirkus Summarum oplever, at Teater Vestvolden udviser en fantastisk forståelse for børns forskellighed, der både italesættes i teatret, forestillingerne og hos publikum', lyder det fra Sophie Alvi, kommunikationschef i Muskelsvindfonden.

Også Vestvoldens teaterchef, Stephan Pollner, er behørigt begejstret for samarbejdet, som han beskriver som et kæmpe skulderklap til teatret og dets virke:

'Samarbejdet giver os en unik mulighed for at nå ud til endnu flere mennesker og vise, hvad Teater Vestvolden står for, og vi glæder os helt vildt til at besøge Cirkus Summarum og byde alle velkommen i Teaterbussen'.

Man kan opleve Teaterbussen på Cirkus Summarum i folkeskolens sommerferie på Amager i København og på Tangkrogen i Aarhus.

Siden drager teaterbussen på turne i efteråret med en række af Vestvoldens forestillinger, bl.a. 'Chappers rumrejse' med Chapper og 'En kuffert fuld' (se anmeldelse) med Søren Hauch-Fausbøll.

Bussen parkerer også lokalt i Hvidovre og Avedøre og foran Vestvoldens stationære teater i løbet af sæsonen for at spille forestillinger i det lange køretøj, der rent teknisk set består af en forvogn og en megastor trailer, der indeholder scene og tilskuerrum og har plads til omkring 40 børn og 15 voksne.

Se mere om teaterbussen på www.teatervestvolden.dk – og læs om bussens forhistorie i artiklen 'Sidste tur med teaterbussen'.

(Billedet: Forventningsfulde børn på vej ind i den smukt dekorerede teaterbus. Pr-foto)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne