8. august 2022

TEATERAVISEN BLEV HACKET!

Teateravisen blev i weekenden  ramt af et ondsindet hackerangreb, der plantede et ubehageligt billede bestående af en slags Facebook-logo og en collage af fodboldkamp- og vold hen over portalens forside.

Samtidig forsvandt annoncer og de seneste artikler fra samme forside, mens de øvrige elementer her var stivnet i overskrifter og fotos uden mulighed for at gå til undersiderne. 

Desuden var den redigerende bagvedliggende CMS sat helt ud af spillet og forsynet med en række fuck-fingre…

Det ER lidt svært lige at greje, hvad der ligger bag det fjendtlige angreb på en rimeligt fredelig nyhedsportal, og det lignede en total og længerevarende kollaps for Teateravisens virke.

Men i løbet af mandagen gik it-firmaet Simple Solution i gang med at udrede situationen og fik lykkeligvis kontaktet ophavsmanden til Teateravisens særlige tekniske – og ikke helt nye – system, og selvom Søren Bertelsen faktisk er trådt ud af it-branchen for flere år siden, har han ikke glemt sit unikke it-tekniske håndelag, og det lykkedes ham at få portalen på fode igen mandag aften.

Der forestår stadig teknisk genopretning – bl.a. skal annoncer og mulighed for nye illustrationer tilbage – og der skal også arbejdes på undgå fremtidige angreb, men portalen er dog funktionsdygtig igen. Og forhåbentlig varer det ved.

SIDSTE 11.8 aften: Efter nogle neglebidende døgn skulle Teateravisen nu være næsten helt på fode igen.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne