4. maj 2011

Teater Vestvolden og Ishøj Teater får nye ledere

To egnsteatre på den københavnske vestegne får nye teaterledere i dette forår, idet Teater Vestvolden og Ishøj Teater begge kan præsentere nye kunstneriske ledere.

Teater Vestvolden i Hvidovre meddeler, at det bliver 38-årige Stephan Pollner, der pr. 1. juni skal efterfølge Nanni Theill som leder af det lokale egnsteater.

Stephan Pollner Gertsen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2000 og har siden haft opgaver på store og små teatre, ligesom han har skrevet, instrueret og produceret. I 2004 dannede han sammen med Nils Munk teatret Munk & Pollner Teaterproduktion, der blev kendt for en række vedkommende ungdomsforestillinger – inden Munk gik fra og Pollner fortsatte som (&) Pollner Teaterproduktion med ungdomsteater og ofte i form af samarbejdsprojekter.

Nu skal han altså prøve kræfter med Vestvolden, der har været egnsteater siden 1984 og både laver stationært og turnerende teater, ligesom man er kendt for at producere store egnsspil.

Læs portrætartiklen med Stephan Pollner: ’Man skal kunne få luft’
.

På Ishøj Teater, der er et af landets ældste og publikumsmæssigt absolut største børneteatre er den senere tids uro efter en stærkt kritisk evaluering fra egnsteaterkonsulenterne resulteret i, at Allan Grynnerup afløser Jytte Lyngbirk året ud – efter at Bjørn Lyngbirk tidligere på sæsonen selv har trukket sig.

Ishøj Teater står som følge af evalueringens anbefaling om at fratage teatret egnsteaterstøtten fra 2012 overfor store udfordringer, selvom teatret har stor lokal opbakning og et trofast publikum på over 50.000 årligt.

Allan Grynnerup har været tilknyttet Ishøj Teater som skuespiller i årevis, og fremstår derfor – hans erfaringer og kunnen ufortalt – næppe som egnsteaterkonsulenternes bud på en radikal fornyer. Men det er måske heller ikke meningen. Henrik Olsen fra Ishøj Teaters bestyrelse oplyser til børneteateravisen.dk, at den endelige teaterleder vil blive ansat ved årsskiftet i forbindelse med ny egnsteaterkontrakt mellem stat og kommune, idet man håber, at Kunststyrelsen forlænger egnsteaterkontrakten mellem staten og Ishøj kommune i forbindelse med, at teatret og bestyrelsen arbejder på at opfylde konsulenternes krav om drastiske kunstneriske og organisatoriske forandringer på teatret.

Ifølge Henrik Olsen afventer man en tilkendegivelse fra Kunststyrelsen senest 1. juli 2011.

Læs artiklen: ’Ishøj Teater i modvind’
– og kommentar fra teaterstifter Tonny Lyngbirk: ’Evalueringen af Ishøj Teater er et uanstændigt skrift’
.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne