26. december 2021

Teater Vestvolden flytter til nyt teaterhus

Teater Vestvolden, der har været egnsteater siden 1984 – først for Rødovre, Brøndby og Hvidovre kommuner og siden 1989 alene i Hvidovre – har til huse i en nedlagt brødfabrik et stykke fra centrum af Hvidovre. 

Hvor man frem til 2012 primært fungerede som turnerende teater, har Vestvolden siden målrettet været teater med vægt på at spille størsteparten af sine forestillinger i Hvidovre og sideløbende arbejdet på at finde en mere synlig placering i kommunen.

Med Hvidovre Kommunes etablering af et nyt teater i det ombyggede kulturhus Risbjerggård i Hvidovre Bymidte – et område, hvor også rådhus, bibliotek og medborgersal er placeret – er det nu lykkedes. 

Her er et nyt teater under opførelse, som efter planen vil stå klar til at byde publikum velkommen i september 2022 med repremiere på teatrets populære dramatisering af Bjarne Reuters klassiker 'Zappa'.

Og med en donation på 5,5 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond, der skal bruges til indretning af sceneteknik som lys, lyd samt publikumsopbygning, har Teater Vestvolden fået værdifuld hjælp til realisere sine planer for rammerne i den nye teaterbygning.

'Med den nye fantastiske teaterbygning og den flotte donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan vi nu skabe et moderne teater, som vil understøtte Teater Vestvoldens strategi som et stationært børne-, ungdoms- og familieteater i Hvidovre, der samtidig formår at række ud til rigtig mange børn og unge fra hele Sjælland', lyder det fra teaterchef Stephan Pollner i en pressemeddelelse på teatrets hjemmeside.

Teater Vestvoldens nye teaterbygning i kulturhuset Risbjerggård vil rumme to teatersale, værksted, kontorer og skuespillergarderober. Teatret bliver midtpunkt i kulturcentret, som skal huse et spisested, en teaterhave og en åben scene og foreningssal.

(Billedet: Teater Vestvolden bliver fra september 2022 en væsentlig del af kulturhuset Risbjerggård og dermed en meget synlig brik i Hvidovres transformation af bymidten. Foto af teatersal og planche fra Vandkunstens vinderprojekt)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne