31. august 2012

Teater, sang og sjov på torvet

I Næstved er der stor fokus på børneteater – med mange indkøbte forestillinger til kommunens børn og unge og et par lokale professionelle ensembler i skikkelse af egnsteatret Grønnegade Teater og turneteatret Aspendos samt vækslagsteatret Talent-1, der holder til i en baggård til Bødkergården.

Kommunen har også været vært for to af de store april-festivaler (i 1991 og 2008) og har selv arrangeret børneteaterfestivaler siden 2003. Og når Næstved Teaterfestival 2012 løber af stabelen 27.-30. september 2012 er det den syvende i en rækken, hvor børn og unge og voksne bliver præsenteret for knapt 30 opførelser fra 16 aktører, hvor de fleste  er etablerede børneteatre, men der er også blevet plads til anderledes gadeteater i form af bilsafari på og omkring Axeltorv (dansk-hollandsk i form af Beagle og Arbimoflek), teaterkollage i en flyttevogn (Teater Fluks – nystartet teater fra scenekunstmiljøet i Aarhus), japansk multimedieperformance (Siro-A) og en musikalsk fortæller (Stine Himmelhøj).

Arrangørerne kalder selv festivalen for Danmarks tredjestørste festival – efter Teatercentrums store april-festival og Horsens Teaterfestival, der som bekendt opererer med gratis adgang, men til Næstved Teaterfestival er billetprisen dog beskedne 20 kroner – lige bortfra fra den japanske åbningsforestilling…

OM det så også stadig er landets tredjestørste festival, kan måske sættes til diskussion, hvis man ellers regner den internationale SpringFestival med, hvor man i år havde 21 forestillinger og 75 opførelser. Og Næstved bides i øvrigt også i haserne af den kommende Amager Børneteater Festival i efterårsferien med sine 15 teatre og 22 forestilinger.

Men Næstved Teaterfestival afvikles til gengæld over en hektisk weekend, hvor omdrejningspunktet er Grønnegades Kaserne, Kulturcenter med sin perfekte beliggenhed i centrum af byen.

Arrangørerne, hvis arbejdsgruppe består af Teatret Aspendos, Grønnegade Teater, Grønnegade Kasernes Kulturcenter Næstved Hovedbibliotek og Børnekulturhuset, pointerer, at festivalen skal ’vise mangfoldigheden og kvaliteten af det danske børneteatermiljø’ og ’give børn og deres forældre muligheden for at opleve dansk børneteater, når det er bedst’.

Billetsalget starter onsdag den 12. september kl. 10.
 Der er mulighed for online-reservation fra 13. september via hjemmesiden: www.naestvedteaterfestival.dk – hvor der også er yderligere informationer om billetsalg og -afhentning, program m.v.

De deltagende teatre og forestillinger er:

– Tali Razga: Blåt (*)

– Teater TT: Freddy & Far (*)

– Aspendos: Guleroden der ikke ville op (*)

– Aspendos: Totte Bygger (*)

– Fair Play: Chlodnagade nr. 33 (*)

– Thalias Tjenere: Dracula (*)

– Den Rullende Opera: Løgneren i Døgneren (*)

– Madam Bach:  blÆst (*)

– Realproduktion: Vi ses i morgen

– Grønnegade Teater: Grev Gris

– Dunkelblå: Hvem der først bli’r vred

– Teater Beagle (DK) og Arbimoflek (Holland): Urban Safari

– Siro-A: Technodelic Comedy Show

– Teater Fluks: Flygtning Transportable

– Talent-1: Drengen der rejste med et cirkus 

– Stine Michel Himmelhøj: Mosekonen brygger

De med * markerede forestillinger er blevet anmeldt her på portalen

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne