Odense Kommune har en målsætning om, at alle kommunens børn skal have en teateroplevelse minimum tre gange i løbet af deres skoletid. Projektet hedder indlysende nok 'Skoler i Skolen'.
Det sker ved at målrette de midler, som kommunen i forvejen har afsat til børneteater og opsøgende teater, og samtidig er det så praktisk, at man med Nørregaards Teater som lille storbyteater har et teater, der er leveringsdygtig i teater for alle aldersgrupper.
I det kommende skoleår, 2013/14, bliver det dog de 6.240 elever i 1., 4. og 8. klasse, der stifter bekendtskab med det levende teatermedie.
' Teater i Skolen er for os som teater en fantastisk chance for at bringe den professionelle scenekunst ind i skolen på kunstens præmisser, samtidig med at vi kan vise, hvad teaterforestillinger og det medfølgende undervisningsmateriale kan bidrage med direkte ind i de respektive fag på skoleskemaet. Det er vigtigt for os som børne-/ungeteater dels at møde børnene i deres eget miljø og dels, at børnene og de unge stifter bekendtskab med et rigtigt teater,' siger Carsten Wittrock, leder af Nørregaards Teater, i den pressemeddelelse, som kommunen har sendt ud.
Det er Nørregaards Teater, der administrerer forsøgsordningen Teater i Skolen. Rent praktisk/økonomisk er det sådan, at forestillingerne er gratis for de tre klassetrin; at
Forestillingerne for 1. klasse spilles på skolen, med mindre skolen foretrækker at se forestillingen på Nørregaards Teater. mens 4. og 8. klassetrin ser forestillingerne på Nørregaards Teater.
Der vil blive udarbejdet undervisningsmateriale til forestillingerne, som stilles til rådighed for skolerne.
(caj)