18. august 2023

Teater Hund og Kompas Drama bag ny dramaskole

En ny dramaskole på Østerbro i København for unge i alderen 7-18 år ser dagens lys på søndag, hvor der er åbent hus-arrangement på Krudttønden kl. 12-17. Her skal Østerbro Dramaskole, som Teater Hund – der er lille storbyteater i bydelen – og Kompas Drama står bag.

Der findes i forvejen andre fritidstilbud med teater for børn og unge på Østerbro, så Teateravisen spurgte initiativtagerne, hvorfor man har behov for at lave endnu en dramaskole.

Det svarer Johanne Dal-Lewkovitch, der bliver daglig leder og gennemgående underviser, gerne på. Hun stiller selv op med erfaringer som ejer af Teater Kompas – der har produceret flere børne- og ungdomsforestillinger og i 2014 var Reumert-nomineret med ’Når det skærer i hjertet’ – og også har været undervisningsplatform.

»For både Teater Hund og Teater Kompas har scenekunst for børn og unge været primære målgrupper. Derfor er bevidstheden om børn og unge i vores samfund meget stor. Vi forsker i deres udvikling, tendenser og deres generelle trivsel. Hvad de går op i og hvad de finder sjovt, udfordrende og interessant.

Med dette afsæt ligger det begge parter i sinde at skabe en skole, hvor man med et professionelt afsæt i scenekunsten kan skabe en platform, hvor eleverne direkte har kontakt med professionelle udøvende og skabende kunstnere,« siger hun og bliver suppleret af Kenneth Gall fra Teater Hund, der står for det administrative set-up i den nye dramaskole.

»Deres mulighed for at mærke scenekunsten på egen krop er vores tro på, at de i fremtiden kommer til at interesserer sig for scenekunst i bred forstand.« siger han.

»For mig er der skabt et hjertebarn. Det er en skole hvor mine professionelle og pædagogiske værktøjer som skuespiller gives direkte videre til mine elever. Vi arbejder primært med Improvisationstekniker og teatersport. Med tiden kommer eleverne til at blive en del af bl.a. skriveværksted og instruktørværksted.

Det er ikke meningen at eleverne skal indgå i professionelle forestillinger, men de skal introduceres for både skabende og udøvende kunstnere og scenekunst,« slutter Johanne af.

Der er i øvrigt åbent hus-arrangement søndag 13. august kl. 12.00-17.00 i Kanonhallen – og Teater Hunds børnebestyrelse, De Gyldne Hvalpe, stiller op med isbod (så længe laver haves…)

Se mere på https://østerbrodramaskole.dk

(red.)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne