17. august 2022

Teater Grob skifter navn

Teater Grob, der ligger på Nørrebrogade 37 i København, tager navneforandring til Blaagaard Teater – og det fejres i forbindelse med sæsonåbningen 24. august.

Med sit nye navn vil Blaagaard Teater udforske nye måder at lave teater på, invitere nye kunstnere på scenen og nye publikumsgrupper ind i salen:

’Vi er inspireret af den verden, vi ser, når vi kigger ud ad vinduet. Det vi ser, er en bydel, hvor det lokale og globale blander sig med hinanden – og forskellige mennesker og kulturer mødes. Den energi og mangfoldighed vil vi indfange på Blaagaard Teater. Derfor er tiden inde til et nyt kapitel på Nørrebrogade, der afspejler det teater vi er i dag og gerne vil være i fremtiden’, lyder det bl.a. fra teaterdirektør Sargun Oshana, der tiltrådte sin post som leder for Teater Grob januar 2021.

Dermed får teatret i Nørrebrogade nyt navn for femte gang. Det startede i 1912, hvor Nørrebro Biograftheater blev opført, i 1980 overtog Københavneren stedet, som i 1995 ændrede navn til Kaleidoskop, inden Teater Grob blev teaterbygningens navn fra 2009.

Nu er det altså Blaagaard – og navnet har tråde tilbage til 1700-tallet, hvor Blågård Slot blev opført på Nørrebro med blåglaserede tegl på taget, deraf navnet. I løbet af de næste over 300 år har slottet bl.a. været et fristed for landets kongelige, klædefabrik, lærerseminar og senest teater, indtil bygningen brændte i 1833. Omridset af det gamle teater er stadigt tydeligt i baggården til Blaagaard Teater.

Det nye teater inviterer alle til fejring 24. august fra kl. 17-20 med mad, drikke, taler, musik og kunstneriske indslag fra den kommende sæson.

Her lægges i øvrigt ud med forestillingen ’Dobbelt V’, der er en oneman-show om tilgivelse (velegnet til 9.-10. klasser og gymnasier).

Se mere på teatrets hjemmeside, der indtil videre afspejler teatrets snart gamle navn: https://www.grob.dk

(Billedet: Visualisering af teatrets forside, når Teater Grobs forvandling til Blaagaard Teater finder sted)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne