24. april 2014

Teater fra Verdens Hjørner

En masse danske børn får i disse dage mulighed for at se afrikansk børneteater, når to gæstespil fra det afrikanske land Cameroun er på turne i udvalgte byer fra 23. april til 1.maj.

Det er ASSITEJ Danmark – den danske afdeling af den internationale børneteaterorganisation – der står bag projekt 'Teater fra Verdens Hjørner', som har til formål at vise danske børn og unge teater fra dele af verden, som de normalt aldrig ser. Det er således også lidt af den omvendte verden, idet danske børneteatre er kendt for selv at rejse ud i alle verdenshjørner for at vise deres kunst frem.

De to camerounske forestillinger giver både smagsprøver på afrikanske teatertraditioner og rejser samtidig spørgsmål om forholdet mellem Europa og Afrika, mellem hvid og sort, kultur og historie.

De to forestillinger er Mook Companys 'O Chateau de mille facettes' (Slottet med de tusind sider) for de 5-10-årige og Choc Trio/Fhaar Theatres 'Quay Nord-Sud' (Kaj Nord-Syd) for de 6-11-årige – der er en fransk-camerounsk samproduktion.

Og de to teaterkompagnier får sandelig en travl uge og mulighed for at se Danmark fra alle vinkler nærmest non-stop.

Det startede 23. april og fortsætter i dag på Teatret Fair Play i Holbæk og Batida i København, hvor de to forestillinger spiller skiftevis.

Fredag 25. april spiller de begge på Randers Egnsteaters Børneteaterfestival, inden turen lørdag går til Teaterøen/Asterions Hus på Amager.

Søndag 27. april opføres 'Slottet med de tusind sider'  i Dansekapellet i København, mens  'Kaj Nord-Syd' spiiller mandag 28. april på Vejle Bibliotek.

Tirsdag 29. april spiller begge forestillinger på skoler i Thy og dagen (30. april) efter igen på Teatret OM i Ringkøbing, inden teatrene kan mødes til en Kultursalon-samtale om scenekunst torsdag 1. maj hos ASSITEJ/Teatercentrum i Farvergade 10 i København.

Det er godt nok et sejt program. Og rent økonomisk muliggjort via støtte fra Center for Kultur og Udvikling (CKU), Scenekunstudvalget (SKU) og de danske værtsteatre.

Der er gratis adgang til alle de offentlig forestillinger, og man kan kontakte de enkelte spillesteder for at sikre sig billet. Og/eller få mere information via mail: info@assitej.dk eller på tlf. 42747707.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne